Következő ellenfelünk: a Nyíregyháza Spartacus FC!

A sorsolás szeszélye érdekes ellenfelet sodort a Duna Aszfalt TVSE útjába a Magyar Kupa főtábláján, s bár a magyar labdarúgást az elmúlt években, évtizedekben jól ismerő szurkolóinknak nem kell bemutatni a keleti végek nagy múltú klubját, most mégis ismerkedjünk meg riválisunkkal!

Volt válogatottak egész sora érkezik piros-kékben

Az idei NB II-es bajnokságban játékoskerete erejéhez képest eddig visszafogottabban szerepel a Nyíregyháza. Igaz, az is, hogy az NB I létszámának csökkentésével, ezzel párhuzamosan az NB II mezőnyének növelésével jócskán erősödött a honi második vonal. Nézzünk bele a Szpari keretébe!

A legnagyobb ász: Rudolf Gergely, aki szép pályafutás után tért vissza, szülővárosába, Nyíregyházára.

rudolf Rudolf a Nyíregyháza színeiben.

Rudolf 28 szoros magyar válogatott, a nemzeti csapatban 10 gólt szerzett. Ki ne emlékezne a svédek ellen lőtt győztes góljára, amikor újra nagycsapatot vertünk tétmeccsen. Eddigi klubjai: Nancy, Debrecen, Genoa, Bari, Panathinaikosz, DVTK, Győr, Videoton

Kétszeres magyar bajnok (2008/09, 2009/10), valamint kétszeres Magyar kupa-győztes (2008, 2010). Ezenkívül, még egyszeres Ligakupa győztesnek is vallhatja magát (2010). 2009-ben a Bajnokok Ligájában szerepelt a Debrecennel.

…és a többiek:

Máté Péter: Kilencszeres magyar válogatott, ötszörös magyar bajnok, ötszörös magyar kupa győztes, ligakupa győztes és szuperkupa győztes. Legnagyobb klubja: Reading FC

Bajzát Péter: Kétszeres magyar kupa győztes, kétszeres NB I-es gólkirály

Forró Gyula: háromszoros magyar válogatott, Dárdai Pál kapitánykodása idején került be a nemzeti csapatba.

Jova Levente: Az FTC korábbi kapusa, magyar bajnok, kétszeres magyar kupa győztes, kétszeres ligakupa győztes, többszörös utánpótlás válogatott

Szokol Zsolt: Az újpest korábbi alapembere, többszörös utánpótlás válogatott

Pekár László: A Kecskeméti TE NB I-es csapatában tűnt fel, 2015-ben meghívót kapott Bernd Storck szövetségi kapitánytól a november 15-i Norvégia elleni mérkőzésre készülő felnőtt válogatott keretébe.

Rezes László: Négyszeres magyar bajnok a DVSC-vel, háromszoros magyar kupa győztes, ligakupa győztes

Természetesen a nevektől megijedni nem fognak játékosaink. A mi gárdánkat, fiatal jó mentalitású harcosok alkotják, így abban biztosak lehetünk, hogy a Tisza-parti legények küzdeni fognak a végsőkig.

Több mint foci…

nyíregyszurk A Keleti Front a legutóbbi bajnokin.

Az ország keleti végein a mai napig jellemző, hogy imádják a labdarúgást. Nyíregyházán és a két nagy ősi riválisánál Debrecenben és Diósgyőrben is szép számú szurkolósereg biztatja a gárdát. Kérdés, hogy a szerdai munkanap, a korai kezdési időpont és a nagy távolság mellett mennyien tudnak elutazni Tiszakécskére a kupamérkőzésre?

A közös múlt: Tiszakécskei fölény!

Nyíregyházi stat.

Az NB II Keleti csoportjának 1993-1994-es bajnoki kiírásában kétszer ütköztünk meg a Nyíregyházi FC-vel ősszel 1-0-ra nyertünk a Ligetben, még a tavaszi szezonban ők győztek ugyancsak 1-0-ra. Az 1994/1995-ös bajnokságban itthon újra 1-0-ra győztünk ellenük. (Most is kiegyeznénk ezzel a sztenderd eredménnyel.) Idegenben 2-1-re kikaptunk. Az 1995/1996-os bajnoki szezonban mindkét meccset megnyertük ellenük. Itthon jött a szokásos 1-0 2000 néző előtt, még idegenben 4-0!-ra vertük a szabolcsiakat. Az 1996-1997-es szezonban idegenben 3-0-ra kikaptunk, hazai pályán pedig 1-1-re végeztünk a piros-kékek ellen.

Mesteri gondolatok

edzőnyíregy

Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője: Kiváló műhelymunka folyik Tiszakécskén. Jól ismerem a szerdai ellenfelünket és csak pozitív véleményt tudok megfogalmazni velük kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy előbb-utóbb magasabb osztályban is találkozni fogunk a Tiszakécskével. A szerdai találkozóval kapcsolatban elmondhatom, hogy számunkra minden tétmeccs presztízs, így állunk ehhez a kupacsatához is.

nY.E.

Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója: Nagyon jól ismerem a Nyíregyháza Spartacus szakmai vezetését, volt játékostársaim is vannak közöttük. Tudjuk, hogy kiváló szakmai munka folyik náluk. Az első osztályba való feljutást célozták meg, melyhez mérten alakították ki játékoskeretüket. Tiszteletben tartjuk játékosaik kvalitásait, keretük erősségét. Nagyon jó meccsre van kilátás! Mi kiváló lehetőséget kaptunk a sorstól, arra, hogy megmutathassuk, mire vagyunk képesek. Nagyon elszánt és alázatos játékot várunk a csapatunktól, s ha ez így lesz, akkor szép eredményt érhetünk el. Az is nagy előrelépés lenne, ha egy ki-ki meccset vívnánk erős riválisunkkal.

szabói

Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője: A sorsolás szeszélye folytán a hatodik fordulóban vannak csapatok, akik megye 2-es együttest, vannak akik NB I-es gárdát kaptak ellenfélül. Ez így van rendjén. Számunkra megtiszteltetés, hogy egy nagy múltú egyesület érkezik hozzánk. Becsülettel felkészülünk ellenük, igaz nálunk a bajnokság élvez prioritást a kupával szemben. Ez persze nem azt jelenti, hogy feltett kézzel fogunk játszani, akik egészségesek lesznek, azok pályára léphetnek. Szerencsére szinte már mindenki hadra fogható keretünkben. Mindig a következő meccsre készülünk, így a Dunaújváros elleni mérkőzés után már a Nyíregyházára koncentrálunk.

 

A nyíregyházi fotók forrása: nyiregyhazaspartacus.hu

A főkép montázsában a bal oldali kép forrása: szon.hu

statisztika: magyarfutball.hu

tiszakecskei fotók, montázs: sel

Az összeállítást szerkesztette: Sánta László(sel)