Felfokozott hangulatban

Középpályásunkkal, Horváth Bencével beszélgettünk az utolsó őszi hazai bajnoki előtt.

Hogyan jellemeznéd volt csapatodat, következő ellenfelünket?

Az elmúlt szezonban fél évet futballoztam a Hódmezővásárhelyi FC-ben, akkor ötödik lett a csapat, amelynek az alapja ma is együtt van. Így mondhatjuk, hogy a jelenlegi helyezésük nem tükrözi az erejüket. Ennél jóval erősebbek.

Plusz motivációval lépsz ellenük pályára szombaton?

Nincs plusz motiváció, ellenük is ugyanúgy készülök, ezúttal is csak a győzelem lebeg a szemünk előtt. Az egész csapat a három pont megszerzésére hajt.

Hogyan várjátok az utolsó őszi hazai bajnokit?

Az kijelenthető, hogy felfokozott hangulatban. Szeretnénk kiszolgálni szurkolóinkat és úgy zárni a hazai meccseket, ahogy az elvárható. Reméljük mindenki elégedetten távozhat a meccs végén, s tavasszal folytatni szeretnénk a győzelmi sorozatot.

6 Horváth Bencénél jó helyen van a labda.

Ezen az őszön főként csereként beállva lendítettél sokat a csapat szekerén. A szurkolók közül sokan Jolly Joker-ként tekintenek rád, aki képes hozzátenni a játékhoz, illetve az eredményhez. Elégedett vagy ezzel?

Annak örülök, hogy csereként beállva hozzá tudok tenni a játékhoz, de nem ez a célom. Azért küzdök, hogy kezdő legyek. Egyelőre így hozta a sors, de dolgozok rajta, hogy a kezdő csapat alapembereként vegyenek számításba.

Ha az átlövés gólokról beszélünk minden kécskei szurkolónak a te neved juthat elsőként eszébe. A Mórahalom ellen pl. félpályáról is megpróbáltad.

Szeretek távolról lőni. Ez a pozíciómból is adódik. Nem vagyok csatár, a második hullámban érkezem a kapu elé, s próbálkozom lövéssel, szerencsére mostanában jól csúszik le.

hb1 Bence emlékezetes gólt lőtt a Honvéd II ellen.

Fél éve vagy a Duna Aszfalt TVSE kötelékében, milyenek a tapasztalataid?

Eddigi pályafutásom során még sehol sem tapasztaltam ennyire jó körülményeket. Szakmailag kiválóan felkészült stáb irányít minket, eredményesek vagyunk, a csapattársakról csak jókat tudok mondani. Nálam Tiszakécske az első, s ezt nemcsak azért mondom, mert jelenleg itt játszom, tényleg itt vannak az eddigi legjobb tapasztalataim. Egyedüli hiányérzetem az, amit már említettem, az eddigi játékperceimmel nem vagyok elégedett.

hb3 Szögletrúgás előtt.

szöveg: sel

fotók: Duna Aszfalt TVSE, tiszakecskefoci.hu