Célkeresztben: Puskás Zoltán

Puskás Zoltán jelenleg tíz góllal a negyedik az NB III. Közép csoportjának góllövő listáján, ebben a bajnoki szezonban ő a Duna Aszfalt TVSE keretének legeredményesebb játékosa a találatok tekintetében. Csatárunk válaszolt a kérdésekre.

 Miért választottad a labdarúgást? Hogyan lett belőled sportoló?

Fiatal gyerekként elkezdtem focizni. Először édesapámmal az udvarban játszottunk, aztán egyesületi szinten. A labdarúgás mellett más sportágakat is kipróbáltam. Hat évig karatéztam, ez a sportág azóta kiderült, hogy nagyon sokat segített nekem, amit most hasznosítani tudok labdarúgóként. Ennek köszönhetem azt is, hogy hajlékony vagyok és nincsenek izomproblémáim.

Természetesen mindig a focira tekintettem fő sportágként. Már kilenc-tíz évesen a fejembe vettem, hogy profi labdarúgó szeretnék lenni.

pusi1

Eddigi legnagyobb eredményed, élményed sportolóként?

Bemutatkozhattam az NB I-ben a Kecskemét felnőtt csapatában, akkor is pont Szabó István volt az edzőm. A Lombard Pápa ellen játszottunk, sajnos kikaptunk 1-0-ra. A pápaiakat akkor az a Lovrencsics Gergő repítette, akit utána leigazolt a Lech Poznan. A vereség ellenére felejthetetlen élmény marad számomra az a meccs.

 Mi a fő célod labdarúgóként?

Minden nap bizonyítani akarok elsősorban magamnak, hogy olyan dolgokra vagyok képes, amiket a szurkolók szeretnek. Szeretnék minél magasabb szinten futballozni. Lépésről-lépésre szeretek haladni. Úgy érzem, hogy van még bennem annyi, hogy megint szóhoz jussak az NB I-ben.

Mi a fő célod labdarúgó pályafutásod lezárulta után?

Szeretnék sportközegben maradni, elvégezni az edzői licenceket. Tudom, hogy stresszes az edzők élete, de én vállalnám, ugyanis imádom a labdarúgást és a benne rejlő kihívásokat, jól kezelem a mindennapi stresszhelyzeteket, illetve azok megoldását.

Emellett van, ami még ennél is fontosabb, hogy minél jobb emberré váljak a civil életben. Szeretnék emberileg a topon lenni.

Ha három szóval jellemeznéd mit jelent számodra a foci?

szenvedély, kitartás, önbizalom

hm17

 Melyik az eddigi legszebb tiszakécskei sportélményed?

A megyei I. osztályú bajnoki cím megnyerése, bár én aktívan nem tudtam benne részt venni a sérülésem miatt. Emellett, a Pécs elleni győzelmet sorolnám ide három okból: 1. nagyon komoly ellenfél volt, 2. rendkívül nagy iramban zajlott az a bajnoki, 3. extázis volt a szurkolóknak köszönhetően a lelátón és a pályán is

 Mennyire szeretted meg a települést? Számodra mi a legnagyobb pozitívum Tiszakécskében? Van-e esetleg kedvenc helyed?

Szeretek itt élni, csendes, nyugodt kis város. Én falusi srác vagyok, nem is titkolom, számomra megfelelő ez a környezet. Kimondottan kedvenc helyet nem tudnék kiemelni.

 Nézel-e saját meccseiteken kívül foci meccseket? Melyik a kedvenc hazai és a favorit külföldi csapatod? (válogatott és klub szinten is)

Amikor szabadidőnk van és pihenünk, mindig meccset nézünk. Kedvenc külföldi csapatom a Real Madrid, a hazai mezőnyben pedig a Ferencváros. A válogatottak közül természetesen a magyar nemzeti csapat a kedvencem. Minden mérkőzésüket megnézem, voltam már kint élőben egy válogatott meccsen, ha majd egyszer több időm lesz, szeretnék többször feljárni Budapestre ezekre az összecsapásokra.

 Szurkolóként mi a legnagyobb sportélményed?

Egy Honvéd-Hamburg UEFA Kupa selejtezőt emelnék ki. Akkor 14-15 éves lehettem és a Honvéd utánpótlásában fociztam. Kimentünk a Szusza Stadionba és élőben figyelhettük Van der Vaart és társainak a játékát. Ez megmaradt bennem.

 Mi a kedvenc hobbid?

Nagyon sokat dartsozok. Szeretek biliárdozni, filmezni. Van egy kis németjuhászkutyám is, akit nevelgetni kell.

 Nézel-e más sportágból közvetítéseket, ha lehetőséged van rá?

Nagyon szeretem a kézilabdát, a vízilabdát, a dartsot. Minden sportágban szurkolok a magyar válogatottaknak. Kézilabdában a Pick Szegednek szurkolok, hiszen ott nevelkedtem, kötődök a városhoz.

hm1

 NFL vagy NBA?

NBA

 Szeretsz-e főzni?

Szeretek, minden nap főzök.

 Töltött káposzta vagy tökfőzelék?

töltött káposzta

 Kutya vagy macska?

kutya

 Ha egy lakatlan szigetre magaddal vihetnél három dolgot, mik lennének azok?

a család, a legjobb barátom, egy focilabda

 Ha nem labdarúgó lennél, milyen szakmát választanál?

Nehéz elképzelni a labdarúgáson kívüli életemet, de ha már mondani kell valamit, akkor cégvezető lennék. Jó vezetőnek tartom magam. Ha a sporton belül nézzük, akkor esetleg edző, masszőr, klubigazgató.

 Ha újra kezdhetnéd a sportpályafutásod, lenne, amit másképp csinálnál?

Igen, lenne. De sajnos, a HA nem játszik.

 Kedvenc színészed, filmed?

Brad Pitt, Becstelen brigantik

 Ki a példaképed a sportban, és miért?

Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo. Ők rengeteget melóztak, hogy eljussanak arra a szintre, ahol vannak. Messit azért nem mondom, mert ő őstehetség, amit ő tud az nem tanulható.

 Mit üzennél a mai fiataloknak a fociban szerzett tapasztalataiddal a hátad mögött?

Soha ne adják fel. Tartsanak ki a végsőkig, bármilyen nehéz is a helyzet. De a sporton kívül, bármit is csináljanak az életben, azt csinálják maximális odaadással és szenvedéllyel.

 Mit vársz a világbajnokságtól?

Brazil győzelmet.

 Mi az életed mottója(igazsága, tanulsága, bölcselete)?

A tettek hangosabban beszélnek, mint a szavak.

sexárd6

 Milyen helyezéssel lennél elégedett az év végén?

Egyértelmű. Aki maximalista az mindig a legfelső pozícióra pályázik. Szeretnék bajnokságot nyerni a csapattal. Ez nem fog könnyen jönni, nagyon sokat kell dolgoznunk. De én bízom a klubban, a vezetőkben, a stábban, a játékos társakban és magamban. Szerintem jó úton járunk.