Célkeresztben: Dr. Kardos Norbert

Dr. Kardos Norbert, a gólerős hátvéd, a csapat egyik mentális vezére került a Célkeresztbe.

Miért választottad a labdarúgást? Hogyan lett belőled sportoló?

Édesapám edző volt, vele kezdtem el mérkőzésekre járni, megszerettem a labdarúgás közegét, így ezt a sportágat választottam.

Eddigi legnagyobb eredményed, élményed sportolóként?

Sok élményem van szerencsére. Nagyon nagy élmény volt a Mezőkövesddel felkerülni az NB I-be. A Kisvárdán és Kazincbarcikán megszerzett NB III-as bajnoki címeket is ide sorolom. Az NB II-ben kétszer ezüstérmesek lettünk a Debrecen második csapatával, egyszer a Fradi, egyszer a Szolnok mögött. Kiemelném a Ligakupa győzelmet is, amit a Debrecennel szereztünk meg.

doki2

 

Mi a fő célod labdarúgóként?

Mindig az a célom, hogy még jobb legyek, tovább fejlődjek. Még abban a korban vagyok, hogy a posztomon egy jó darabig játszhatok az elvárt szinten. Figyelek az apró hibákra, amelyekből lehet tanulni. Nagyon fontos ez, mert a fociban sokszor nüanszok döntenek. Főként akkor, amikor két hasonló gárda játszik egymás ellen, hasonló képességű játékosokkal.

Mi a fő célod labdarúgó pályafutásod lezárulta után?

A gyógyszerész karon végeztem. A szüleimnek van egy vállalkozása, ahol már ebben a szakmában dolgozhatok a labdarúgás mellett. Szeretném továbbvinni majd ezt a vállalkozást, hiszen komoly dolgot építettek fel és nem szeretném veszni hagyni, a legjobb tudásom szerint igyekszem majd folytatni. Nagyon fontos, hogy a sportoló pályafutása után megtalálja számításait a hátköznapi életben is.

Ha három szóval jellemeznéd mit jelent számodra a foci?

Nagyon sok mindent.

Melyik az eddigi legszebb tiszakécskei sportélményed?

Nem tudnék egyet kiemelni, minden győzelem nagyszerű élmény. Ezekkel a társakkal közösen örülni egy sikernek, mindig felemelő. Minden győzelemért három pontot adnak, nem kell egyiknek vagy másiknak külön jelentőséget adni.

Mennyire szeretted meg a települést? Számodra mi a legnagyobb pozitívum Tiszakécskében?

Itt lakom pár kilométerre légvonalban Martfűn, a Tisza túlsó partján. Korábban jártam az országot csapataim miatt. Most nagy öröm számomra, hogy saját lakóhelyem környékén focizhatok. Kalmár Feri és én lakunk legközelebb Tiszakécskéhez, beszéltük is, hogy akár csónakkal is átjöhetnénk a túlpartról (Kalmár Feri cibakházi).

Tiszakécske nagyon tetszik, kulturált, rendezett településnek tartom.

3

Nézel-e saját meccseiteken kívül foci meccseket? Melyik a kedvenc hazai és a favorit külföldi csapatod? (válogatott és klub szinten is)

Nézek meccseket. Az angol bajnokság a kedvencem, de az olaszt is mondhatnám. A Real Madridot, az Intert és a Chelsea-t nagyon szeretem, de kiemelném az Atletico Madrid-ot is, hiszen az a szervezettség, csapattaktika, ami őket jellemzi szimpatikus számomra. Itthon, a kötődésem miatt a Debrecen csapatát figyelemmel kísérem.

A magyar válogatottnak is nagyon szurkolok, az egyik nagyon jó barátom, Korhut Misi miatt is. Remélem minél hamarabb visszatér a sérülésből.

Szurkolóként mi a legnagyobb sportélményed?

A martfűi moziban néztük 2016 nyarán, amikor a magyar válogatott megverte az Eb-n az osztrákokat. Fantasztikus hangulat és közösségi élmény volt. Emellett, amikor a Loki második csapatának tagjaként az Anfield Road-on nézhettük a Liverpool – DVSC Bajnokok Ligája mérkőzést.

Mi a kedvenc hobbid?

A vadászat lenne, csak sajnos nincs rá még időm. A foci mellett a szabadidőmben a családi gyógyszertárban is dolgozom. A vadász vizsgám már megvan, majd ha befejezem labdarúgó pályafutásomat, tudok időt szánni erre a hobbira.

Nézel-e más sportágból közvetítéseket, ha lehetőséged van rá?

Igen a UFC-t (ketrecharcot) azt szeretem, illetve ha elcsípem az NFL közvetítéseket, akkor azokat is szívesen nézem.

NFL vagy NBA?

NFL

Szeretsz-e főzni?

Igen.

Töltött káposzta vagy tökfőzelék?

Egyik se.

Kutya vagy macska?

kutya

Ha egy lakatlan szigetre magaddal vihetnél három dolgot, mik lennének azok?

egy vadászfegyvert, valami jó könyvet és egy labdát

Ha újra kezdhetnéd a sportpályafutásod, lenne, amit másképp csinálnál?

Nem tudnám ezt kategorikusan kijelenteni. De adott szituációkban, pl. egy klub váltáskor, lehet, hogy döntenék másképpen. Nagy horderejű dologban biztosan nem döntenék másként.

Kedvenc filmed, színészed?

Bármilyen Leonardo DiCaprio film jöhet.

Ki a példaképed a sportban, és miért?

Nincs külön példaképem. Soha nem egyéni példaképekben gondolkoztam, hanem inkább pozitív emberi értékekben. Egész eddigi életem során próbáltam összegyűjteni értékeket, különböző emberektől. Ebből formáltam magamnak olyan dolgot, amit tudok követni és érdemes követni.

5

Mit üzennél a mai fiataloknak a fociban szerzett tapasztalataiddal a hátad mögött?

Hát igen, koromnál fogva én talán már üzenhetek a mai fiataloknak, de vannak itt a csapatban még, akik ne nagyon üzengessenek semmit a mai fiataloknak! 🙂

Komolyra fordítva a szót: Csinálják száz százalékosan, ha már egyszer belevágtak. A munka az alapja mindennek. Ha nem teszel bele semmit, akkor kivenni sem tudsz. A mentalitás a lényeg, fejben kell rendben lenni.

Az is fontos, hogy több lábon álljanak, hiszen jöhet sérülés vagy egy rosszul sikerült igazolás. Lényeges, hogy tanuljanak a sport mellett, mert az is formálja a személyiségüket.

Mit vársz a világbajnokságtól?

Azt, hogy a franciák megnyerik a világbajnokságot.

Mi az életed mottója, (igazsága, tanulsága, bölcselete)?

Pont a laptomom háttérképén van egy idézet, amit magam is vallok: Work Hard Anywhere.

Dolgozz keményen mindig és minden körülmények között!

doki

Milyen helyezéssel lennél elégedett az év végén?

Nyilván az is szuper eredmény lenne, ha ,,csak” a dobogón végeznénk, de szeretnénk bajnokságot nyerni. Akkor egész Tiszakécske és a környékbeli szurkolók is együtt ünnepelnének velünk. (Az interjú még februárban készült a Szerk.)