A Fradi és a német Cottbus korábbi védője is Tiszakécskén folytatja

Sváb Dániel(1990.09.02.) érkezésével tovább bővül keretünk. A Fradi és a német FC Energie Cottbus korábbi sokszoros utánpótlás válogatott labdarúgója komoly erősítés a Tisza partján.

Hol kezdted el labdarúgó pályafutásod, merre futballoztál eddig?

A Fradiban nevelkedtem, ott is mutatkozhattam be az NB I-ben. Onnan kerültem ki Németországba, a Bundesliga II-be. Ezt követően itthon Mezőkövesden, Győrben, majd Szigetszentmiklóson futballoztam, aztán újra Németország következett; a TuS Endtebrückhöz kerültem.

Az utánpótlás válogatottak terén végig jártam a ranglétrát u15-től u21-ig.

KAISERSLAUTERN, GERMANY - SEPTEMBER 02:  Simon Zoller (L) of Kaiserslautern battles for the ball with Daniel Svab (R) of Cottbus during the second Bundesliga match between 1.FC Kaiserslautern and Energie Cottbus at Fritz-Walter stadium on September 2, 2013 in Kaiserslautern, Germany.  (Photo by Thorsten Wagner/Bongarts/Getty Images)

Sváb Dániel(feketében) egy Kaiserslautern elleni mérkőzésen

Hogyan jött a tiszakécskei lehetőség?

Nyilas Elek keresett meg. Természetesen informálódtam az itteni körülményekről, a csapatról. Hallottam, hogy sokat fejlődött itt a labdarúgás az elmúlt években. Tudom, hogy szeretik itt a szurkolók a jó focit.

Milyen poszton futballozol?

Bal oldali hátvéd.

Milyen benyomásokat szereztél a csapatról érkezésed óta?

Nagyon pozitívak a benyomásaim. Mindenki maximálisan odateszi magát az edzéseken. Bajnokin még nem láttak a fiúkat, de keményen dolgozik a csapat. Mindenki rendes és befogadó velem.

Voltál már korábban Tiszakécskén?

Igen. A nagybátyámnak van itt egy nyaralója, gyermekkoromban sokat jártunk ide. A település nagyon tetszik.  Minden körülmény adott ahhoz, hogy nyugodtan készülhessünk.

Véleményed szerint a tiszakécskei csapat mire lehet képes a bajnokságban?

A cél a bent maradás, de szerintem, ha elkapjuk a fonalat, akármi lehet belőle.

alsó fotó: Getty Images

Duna Aszfalt TVSE