Ötöt rúgva mentünk tovább a 64 közé

A Magyar Kupa 6. fordulójában a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE labdarúgó csapata 5-0-ra győzött Berkenyén, így bejutott a következő körbe.

Kécskei szurkolókkal a háta mögött, a lelátóról megtámogatva futhatott ki a pályára Szabó István csapata a berkenyei sportpályára. A megyei I. osztályú rivális a bajnokságban még nem kapott ki, az osztálykülönbségek ellenére sem lehetett lebecsülni a Nógrád megyeieket.

Nem is tette ezt a szívességet meg ellenfelének a kécskei csapat. Magabiztosan játszott a Tisza-parti gárda, amelyből ezúttal több kulcsjátékos hiányzott; pl. Dr. Kardos, Csáki vagy éppen Kocsis.

A lényeg, hogy szép győzelemnek örülhettek a Berkenyére ellátogató kécskei drukkerek, s most izgatottan várhatjuk, hogy a sorsolás mely csapatot sodorja az utunkba a 64 között.

berkenye4

2018.09.22. Magyar Kupa 6. forduló

Berkenye SE – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE  0 – 5(0 – 2)

Berkenye SE: Hisbéli- Gál(Mátyás), Sági(Kovács), Rottek, Bábik, Doman, Mravik, Fábri(Kántor), Gaál, André, Lami

vezetőedző: Mohácsi László

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Polyák, Benkó(Huszti), Sirokmán, Ludánszki, Szabó L., Juhász, Károly (Stoiacovici), Gréczi G., Kirchner, Mihály(Gréczi M.)

gólszerzők: Juhász, Kirchner, Szabó L., Sirokmán, Gréczi G.

berkenye3

A mérkőzést követően Szabó István, csapatunk vezetőedzője értékelte a látottakat:

Jól előkészített talajon, viszonylag szűk pályán játszottunk. A fiúk maximálisan odatették magukat. Sok helyzetet dolgoztunk ki és rúgtunk öt gólt. Csak dicsérni tudom a játékosokat.

 Egy kulturált, vendéglátó csapatot ismertünk meg a berkenyeiekben, közös vacsorán is részt vettünk velük, a mérkőzést követően. Pozitívum, hogy sérültünk nincs. A győzelmet túlértékelni nem szabad, de örömteli, hogy megint nem kaptunk gólt. Ezek a pozitívumok mindig jót tesznek egy csapat önbizalmának. A kupában minden ellenfelet komolyan kell venni, elég, ha csak rápillantunk a többi eredményre, pl. a Fradi is megizzadt megyei I. osztályú ellenfele ellen.

Nagy öröm, hogy ezúttal is hazai pályán érezhettük magunkat. Szurkolóinknak köszönhetően zúgott a Hajrá Kécske!

Holnap már edzéssel folytatódik a munka, hiszen szerdán jön a Vasas.

 berkenye2

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

szöveg, fotók: Duna Aszfalt TVSE