Bravúros pontszerzés Győrben

Újonc csapatunk a Merkantil Bank Liga 12. fordulójában Győrben vizitált, s ért el értékes döntetlent. A Duna Aszfalt Tiszakécske VSE ezzel hat mérkőzés óta nem talált legyőzőre (ebben a Magyar Kupa győzelem is benne van), így szép szériával a háta mögött mehet a válogatott szünet miatti pihenőre.

Tiszakécskei csapat még soha nem tudott győri gárda ellen tétmeccsen pontot szerezni. Igaz, eddig még csak kétszer találkoztak bajnoki összecsapáson, még az 1997/1998-as NB I-es szezonban. Akkor kétszer 2-1-re maradtunk alul.

Most sem mi voltunk az esélyesek a nagy múltú ETO ellen. Csak, hogy néhány nevet megemlítsünk a keretükből: Magasföldi, Mervó, Andric, Koltai és Völgyi. A magyar futballt követő szurkolóknak nem kell őket bemutatni…

De, szerencsére a focit nem a nevek játsszák, hanem a pályára lépő labdarúgók, s nekünk csupa-szív, lelkes játékosaink vannak, akik mindent beleadva küzdenek a tiszakécskei színekért, hasonlóan a szintén lelkes fáradtságot és távolságokat nem ismerő szurkolóinkkal a hátuk mögött.

Így történt, hogy több mint kilencven percnyi küzdelem után, megszületett a tiszakécskei labdarúgás első bajnoki pontja győri riválisa ellen. Tegyük a szívünkre a kezünket: Már az öröm, hogy a tiszakécskei labdarúgó klub újra ilyen patinás egyesületek ellen léphet pályára bajnoki mérkőzéseken. Emiatt is nemcsak, a labdarúgóknak és a drukkereknek jár a köszönet, hanem a klub vezetésének és minden embernek, aki a tiszakécskei labdarúgás berkeiben dogozik, bármilyen területen.

Újonc gárdánk tehát, egyre masszívabban, szép sorozattal a háta mögött mehet a válogatott szünet miatti pihenőre, hogy újra feltöltődve vághasson neki egy húzós sorozatnak, amelyben ugyancsak nagy múltú klubokkal csapunk majd össze: október 21-én jön a Békéscsaba, majd megyünk a Nyíregyháza Spartacus-hoz és jön a Kaposvári Rákóczi, nem kifelejtve a Magyar Kupa csatát a 32-be jutásért.

Legyen ünnep az összes említett meccs, a Békéscsaba ellen, vasárnap délután teljen meg a nagy lelátó, s írjuk tovább együtt a tiszakécskei labdarúgás krónikáját! Hajrá Kécske!

eto3

2018.10.07.

ETO FC Győr – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 1–1 (0–0)

Győr, ETO Park, 900 néző. Vezette: Veizer Roland (Huszár Balázs, Kiss Balázs)

ETO FC Győr: Horváth T. – Tóth D., Tar, Vadász, Völgyi – Vukaszovics – Szimcsó (Szánthó 60.), Jakab (Baracskai, 75.), Koltai (Erdélyi, 60.), Andrics – Magasföldi

Duna Aszfalt TVSE: Molnár M. – Benkó, Ludánszki, Csáki, Sváb – Horváth A. – Tölgyesi, Puskás Z. (Gréczi G., 54.), Stoiacovici (Gréczi M., 65.), Kocsis G. (Mihály, 84.) – Batizi-Pócsi

Gólszerző: Ludánszki (0–1) az 56., Magasföldi (1–1) a 62. percben

Stark Péter, az ETO FC Győr megbízott edzője: Szégyellem magam a játékosok helyett is. Profi labdarúgóktól ez a hozzáállás kevés, alázat és klubhűség mellett a fizetésért is meg kell küzdeni. (forrás: nso.hu)

Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője: Szeretném azzal kezdeni, hogy 12-en voltunk ma egyszerre a pályán, mivel szurkolóink végig segítettek bennünket. Nagyon szépen köszönjük a támogatásukat! A vezető gólunkig nagyon jól játszottunk, nem engedtük kibontakozni a hazai csapatot. Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. A mérkőzés végére már kijött a fáradtság is a csapaton, nagyot küzdött mindenki. Jó hangulatban utazhatunk haza, Tiszakécskére. Most jön két hét pihenő, aztán reméljük, sok-sok néző előtt fogadjuk a Békéscsabát és együtt ünnepelhetünk szurkolóinkkal.

eto2

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TVSE

képek forrása: az ETO FC Győr facebook oldala