Megvan az első idegenbeli győzelem!

Tovább tart csapatunk kiváló szériája. A Merkantil Bank Liga NB II 17. fordulójában a Duna Aszfalt TVSE labdarúgói a tavaly még NB I-es Balmazújváros otthonából hozták el a három pontot.

2018 . november 11. is olyan dátumként kerül be a tiszakécskei labdarúgás kalendáriumába, amely minden kék-sárga szimpatizáns számára szívet melengető emlék marad. Labdarúgóink nagy bravúrt hajtottak végre. Immáron 12 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, s erre a teljesítményre egyre több helyen kapják fel a fejüket. Tudjuk, hogy lesznek még mélypontok, amikor nem fognak ennyire simán menni a dolgok, amikor majd ismét az igazi szurkolóknak kell megtolni a ,,kátyúba ragadt szekeret”, de most mindenki nagyon boldog lehet, hogy így teljesít a gárda. Kijelenthetjük, hogy öröm tiszakécskei szurkolónak lenni, s ez óriási dolog. A közös siker, a közösen megélt boldogság pedig még erősebbé és egységesebbé tesz bennünket. Köszönjük azoknak a szurkolóknak a támogatást, akik elkísérték a csapatot Balmazújvárosba és azoknak is, akik itthonról szorítottak a sikerért!

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 1–2 (1–1)

Balmazújváros, 500 néző. vezette: Lovas László (Punyi Gyula, Márkus Péter)

Balmazújváros: Szécsi – Jagodics B., Papucsek, Bora (Peszmeg, a szünetben), Farkas N. – Domokos (Ternován, 57.), Bíró Á., Pongrácz, Erdei (Fekete Á., 57.), Kóródi – Berki.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Molnár M. – Benkó, Csáki, Ludánszki, Sváb – Puskás Z., Horváth A., Tölgyesi (Köböl, 80.), Kocsis G., Gréczi (Huszti, 65.) – Batizi-Pócsi (Kirchner, 24.)

Gólszerző: Berki (1–0) a 8., Horváth A. (1–1) a 30., Gréczi (1–2) a 49. percben

vezetőedzői értékelések:

Bekő Balázs (Balmaz Kamilla Gyógyfürdő):

Hiába szereztünk vezetést és az első félidőben felénk billent a pálya, sajnos, a folytatásban az adódó lehetőségeket nem tudtuk kihasználni, a Tiszakécske pedig megbüntetett bennünket. (forrás: nso.hu)

Szabó István (Duna Aszfalt Tiszakécske VSE):

Egy ilyen mérkőzésen lehetetlen lelketlenül játszani szurkolóink előtt, akik Balmazújvárosba is elkísértek bennünket. Nagy fegyvertény, hogy hátrányból álltunk fel a jó erőkből álló Balmazújváros otthonában. Maximálisan felkészültünk ellenfelünk játékból, s a srácok jól megvalósították a pályán a megbeszélteket. A második félidő elején kihasználtuk, hogy a hazai csapat mélyen védekezik, aztán, ahogy telt az idő ránk jöttek, de sikerült kivédekezni támadásaikat. Sőt még szerezhettünk volna több gólt is, mivel volt kapufánk és nagy helyzeteink is adódtak. Ez a mi közös sikerünk a vezetőkkel, a szakmai stábbal, a kerettel és a szurkolókkal.

222

Újra válogatott szünet következik a bajnokságban, legközelebb csak november 25-én játszunk majd a Váccal. Egy ilyen szünet előtt általában a negatív szériában lévő csapatok edzői azt nyilatkozzák, hogy jókor jön a szünet. Mi viszont pozitív sorozatban vagyunk. Milyen hatással lehet kiváló formában lévő csapatunkra ez a ,,megállás”?

Érdekes kérdés ez. Úgy gondolom, hogy a szünet nekünk is jókor jön. Azért ez az intenzív sok meccsel teli időszak, a terhelés sok energiát kivett a csapatból. Károly Bálint pl. megsérült az elmúlt, hazai bajnokin. Első az egészség, ezt szem előtt kell tartani. Eredményesség szempontjából jól jöttünk ki az elmúlt időszakból, de nem lesz könnyű a következő, utolsó őszi sorozat sem. Jön a Vác, megyünk Dorogra, aztán Füzesgyarmatra a Magyar Kupa meccsre, még azon a héten megyünk Soroksárra, majd a bajnokság legnagyobb favoritjával, a Gyirmóttal zárjuk 2018-at. Nagy szükség lesz szurkolóinkra ebben az időszakban is!

Duna Aszfalt TVSE

fotók forrása: boon.hu, Kovács Péter