Nagy siker kapujában labdarúgó csapatunk

A Duna Aszfalt Tiszakécske VSE labdarúgó csapata a Magyar Kupa 8. fordulójában Füzesgyarmatra látogat, s ha sikerrel veszi ezt a mérkőzést, bejut a nyolcaddöntőbe és ér el a kécskei labdarúgás históriájában eddig példátlan eredményt.

A Berkenye SE és az FC Dabas után a Füzesgyarmati SK vendége lesz a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE. Csapatunkat a párosításban először húzta ki a sorsolásnál Szanyó Károly (aki azóta már a Vasas edzője), de mivel alacsonyabb osztályú ellenfelet húzott mellénk, így mi utazunk idegenbe. A továbbjutás egy meccsen dől el. Döntetlen esetén, kétszer 15 perc hosszabbítás, majd ha marad X, akkor büntetők következnek.

A Füzesgyarmati SK az NB III Keleti csoportjában szerepel. Számukra már korábban véget ért az őszi szezon, így pihenten várhatják ezt a fontos összecsapást. A gyarmatiak egyébként 4. helyen állnak a bajnokságukban. Érdekesség, hogy a nyáron játszottunk ellenük felkészüli mérkőzést, akkor 1-1-es eredmény született a Sportcentrumban.

A találkozó előtt Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője osztotta meg gondolatait a honlapunkkal:

Számunkra most prioritást élvez a kupa, hiszen ha győzünk olyan magasságot érhetünk el ebben a sorozatban, ahol ezidáig kécskei labdarúgó csapat még nem járt. A Füzesgyarmati SK nagyon jó csapat, több játékost is igazoltak az NB II-ből. Egy ilyen ki-ki meccsen könnyen eltűnhet az osztálykülönbség. Fel kell kötnünk azt a bizonyost! Vannak hiányzóink, de elég nagy a keretünk ahhoz, hogy helyt álljunk. Mi szerda-vasárnap ritmusban játszunk, a következő ellenfelünk viszont pihenten várhatja a meccset. Nagyon szeretnénk örömet okozni a szurkolóinknak és dicsőséget szerezni a tiszakécskei klubnak!

A találkozót a szurkolók szempontjából nem túl kedvező időpontban rendezik, de bízunk benne, hogy minél több kécskei szurkoló ellátogat majd Füzesgyarmatra és belehajszolják a fiúkat a győzelembe! Hajrá Kécske!

A Magyar Kupa 8. fordulójának párosításai:

December. 04.
11.00 Pénzügyőr SE (NB III)–Puskás Akadémia
12.00 Szentlőrinc SE (NB III)–Kisvárda Master Good
12.00 III. Ker. TVE (NB III)–Mezőkövesd Zsóry FC
12.00 Sajóbábony VSE (NB III)–Taksony SE (NB III)
20.00 Vasas FC (NB II)–DVSC (A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.)

December. 05.
12.00 Budaörs (NB II)–DVTK
12.00 Sényő-Carnifex FC (NB III)–Ferencvárosi TC
12.00 Termálfürdő Tiszaújváros (NB III)–Budapest Honvéd
12.00 Iváncsa KSE (NB III)–Szombathelyi Haladás
12.00 Érdi VSE (NB III)–TARR Andráshida SC (NB III)
12.00 Füzesgyarmati SK (NB III)–Duna Aszfalt TVSE (NB II)
12.00 Soroksár SC (NB II)–Békéscsaba 1912 Előre (NB II)
15.00 FC Ajka (NB III)–MTK Budapest
15.00 Budafoki MTE (NB II)–MOL Vidi FC
15.00 BFC Siófok (NB II)–Paksi FC
18.00 Kaposvári Rákóczi (NB II)–Újpest FC

A Magyar Kupa 9. fordulóját december 5-én, szerdán sorsolják, amit az M4 Sport élőben közvetít 22.50-től. Reméljük, hogy érdekeltek leszünk ezen az eseményen!

Duna Aszfalt TVSE