A Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe jutottunk!

Füzesgyarmati sikerével a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE labdarúgó csapata bejutott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe. Ilyen magasságokban még nem járt tiszakécskei csapat ebben a sorozatban.

A Berkenye SE és az FC Dabas után a Magyar Kupa 8. fordulójában a Füzesgyarmati SK otthonában vizitált a kécskei labdarúgó csapat 2018. december 5-én.

Annak ellenére, hogy a mérkőzés délben kezdődött el, sokan kilátogattak a Lázár Gyula Sporttelepre. Az érdeklődés érthető volt hazai és kécskei részről is, hiszen a csata győztese már a nyolcaddöntőbe kerülhetett.

A meccs első félidejének nagy részében a Duna Aszfalt TVSE játszott mezőnyfölényben. Túl sok helyzet nem volt egyik oldalon sem. A csendet a 40. percben Batizi-Pócsi Balázs törte meg. A jobb oldalról kapott hajszálpontos labdát, ami után sikerült a kapuba gurítania a játékszert, Ivicevic hálóőr mellett. Az első játékrészben másik, komolyabb gólszerzési lehetőség egyik kapu előtt sem alakult ki.

A második félidőre jóval bátrabban jöttek ki a hazaiak. Csapatunk tudatosan át is engedte nekik a kezdeményezést, s várta a lehetőséget a veszélyes ellentámadások kialakítására. Az első jelentős gólveszély Benkó Bence nevéhez fűződik, aki az 52. percben egy szöglet után érkezett remek ütemben a gyarmati kapu elé. Fejese kis híján célba ért. Az 56. percben szintén Benkó volt a főszereplő: a hazaiak részéről Székely Dávid lőtte el Helesfay Donát lába mellett a labdát, amit a gólvonal előtt pár centivel tudott kivágni Benkó a veszélyzónából. Ahogy telt az idő, úgy nőtt a füzesgyarmati nyomás; a 87. percben Székely Dávid lőtt kapufát, majd a 90. percben Toca-nak a kécskei kapu torkából, közvetlen közelről sikerült fölé bombáznia. Így maradt a 0-1.

Ezzel a győzelemmel a tiszakécskei csapat bejutott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe. Nem volt könnyű a győzelem az NB III-as klub ellen, de a kupában könnyen elillanhat az osztálykülönbség, ráadásul ebben a szakaszban a magasabb osztályú kluboknak idegenben kellett játszania. Sok csapatnak nem is sikerült legyőznie alacsonyabb osztályú ellenfelét a mai napon. Elég, ha az MTK kiesését említjük az NB III-as Ajka ellen vagy éppen a Diósgyőr vereségét a Budaörs ellen. Ők kiestek, mi viszont ott vagyunk a legjobb 16-ban, s nemsokára azt is megtudjuk, hogy kivel kell játszanunk a negyeddöntőért. Akkor már oda-visszavágós párharcban.

2018.12.05. Magyar Kupa 8. forduló, Füzesgyarmat, 300 néző

vezette: Nagy Norbert

Füzesgyarmati SK – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 0 – 1 (0 – 1)

Füzesgyarmati SK: Ivicevic – Raducu, Kis, Achim, Lukács(Prasler), Villand, Székely, Nagy(Vincze), Kinczel(Pölöskei), Toca, Pataki

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Benkó, Csáki, Ludánszki(Dr. Kardos), Sváb, Köböl(Juhász), Kocsis, Tölgyesi, Horváth, Batizi-Pócsi(Kalmár), Puskás

gólszerző: Batizi-Pócsi

füzes3

Oláh Ferenc, a Füzesgyarmati SK vezetőedzője:

Az történt, amit a találkozó előtt vártunk. Az első 20 percben egyértelműen látszott, hogy a Tiszakécske komoly játékerőt képvisel. Aztán, ahogy telt az idő láttuk, hogy mégsem annyival erősebbek, mint mi. Minimum döntetlen volt az első félidő összképe, a kécskei vezetés ellenére. A félidőben megbeszéltük a fiúkkal, hogy átállunk támadófutballra. Sajnos, nem sikerült a gólszerzés. Csalódottak vagyunk, mert jobbak voltunk. A helyzeteink alapján simán nyerni kellett volna.

Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője:

Le a kalappal a srácok előtt, vasárnap még bajnoki mérkőzést játszottunk, ezer sebből vérzünk. A bajnokságban összesen 19 mérkőzést vívtunk meg eddig, mellette ezzel együtt már három kupameccset. Ellenfelünk NB III-as csapatként lényegesen kevesebb meccset játszott. Ráadásul nekik már másfél hete véget ért a bajnokság, így többet tudtak ránk készülni. Sajnos, ma is lett sérültünk, úgyhogy hétvégén valószínűleg Fetter doki és Maczkó Gabi állítja össze a kezdőcsapatot.

Félretéve ezeket a gondolatokat, nagyon örülök a sikernek. Valahol elvárás is volt velünk szemben, hogy jussunk tovább, s ennek szerettünk volna megfelelni. Nehéz mérkőzés volt, de erre is számítottunk. 1-0-nál már tartottuk az eredményt. Az ellenfél jött ránk, voltak is helyzetei, de nekünk is meg voltak a lehetőségeink. Véleményem szerint megérdemelten jutottunk tovább. A srácok holnap kapnak egy szabadnapot, aztán készülünk a vasárnapi mérkőzésre.

Köszönjük a szurkolóknak a biztatást. A tiszakécskei drukkerek nagyon szeretik a futballt, s úgy gondolom, hogy ősszel nagyon rászolgáltunk teljesítményünkkel a bizalmukra.

A mai győzelmet a csapat Káli Tibinek ajánlja, aki ma esett át térdszalag műtéten. Reméljük ezzel a sikerrel erőt adunk neki a mielőbbi gyógyuláshoz!

 A következő körben milyen ellenfélnek örülnél jobban, egy NB I-esnek vagy jöjjön még egy alacsonyabb osztályú?

Alacsonyabb osztályúnak örülnék jobban, hiszen az a cél, hogy még tovább jussunk. Aztán jöhetne egy magasabb osztályú. De ezzel még nem igazán foglalkozom, nekem már most azon jár az eszem, hogy vasárnap, hogy fogunk kiállni.

füzes5

Tölgyesi Viktor, a Duna Aszfalt TVSE labdarúgója: Tipikus kupa meccs volt, ami lehet, hogy most közhelynek hangzik. Egy viszonylag gyengébb minőségű pályán játszottunk, ami a mi játékunknak annyira nem fekszik, de még az első félidőben megszereztük a vezetést. A második félidőben egy szögletből, rá rúghattuk volna a másodikat. Ott kimaradt. Szerencsére az ellenfélnek is kimaradt a végén. Küzdelmes meccs volt, csapatként jól funkcionáltunk, a lényeg a továbbjutás.

A srácokkal beszéltük, hogy kötelező nézni az esti sorsolást. Ha alacsonyabb osztályú vagy második vonalbeli csapatot kapunk van esélyünk továbbmenni, ha NB I-es gárda lesz az ellenfél, akkor szeretnénk Tiszakécskére futballünnepet varázsolni.

 

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

fotók: Szentirmay Tamás

Duna Aszfalt TVSE