Simon Antal lett a Duna Aszfalt TVSE labdarúgó csapatának vezetőedzője

A Duna Aszfalt Tiszakécske VSE NB II-es labdarúgó csapatának új vezetőedzője az FC Hatvan csapatától érkezik, korábban volt az NB I-es Egri FC, a ZTE és a Vasas vezetőedzője is.

Simon Antalt Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója mutatta be a klub munkatársainak, a stáb és a keret tagjainak április 17-én.

Az új tiszakécskei vezetőedző a tiszakecskefoci.hu-nak is nyilatkozott:

Hol dolgozott korábban edzőként?

2000-ben fejeztem be labdarúgó pályafutásomat Finnországban, s egy rövid svájci időszak után a Vasashoz kerültem. Ott is kezdtem el az edzősködést Bozsik Péter segítőjeként. Három évig együtt dolgoztunk a Vasasnál és Zalaegerszegen, ezt követően kezdtem el az önálló vezetőedzői munkát. Először a Szolnok, majd az Eger NB II-es csapatánál dolgoztam, majd jött az NB I-es időszak a Zalaegerszegnél, az Egernél és a Vasasnál. Az utóbbi fél évemet Hatvanban töltöttem, ahol a felnőtt csapat mellett az utánpótlás egy része is hozzám tartozott. Ekkor jött a megkeresés Nyilas Elektől, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatójától, aki felvázolta a tiszakécskei klub elképzeléseit, s rövid időn belül megegyeztünk. Kérdés csak a hatvani megegyezésemmel kapcsolatban akadt, hiszen ott élő szerződésem volt, azonban sikerült az ottani vezetőkkel közös nevezőre jutni. Jelenleg egy bajnok csapatot hagytam ott, mivel 19 ponttal vezettük a bajnokságot, s bízom benne, hogy jövőre felkerülnek a magasabb osztályba.  

Milyen ismeretei voltak a tiszakécskei labdarúgással kapcsolatban?

Érdekesség, hogy három évvel ezelőtt a helyszínen tekintettem meg a Duna Aszfalt TVSE balassagyarmati osztályozó mérkőzését, ahol nagyon sok ember előtt született meg az akkor még Nyilas Elek irányította csapat sikere. Ez volt az első élmény a kécskei csapattal kapcsolatban, hiszen egy nagyon jó gárdát láttam akkor, amely kettős győzelemmel jutott fel az NB III-ba. Abból a csapatból még most is vannak itt játékosok, ami azt mutatja, hogy itt van állandóság, ami minden csapat életében fontos. Az NB I-et és az NB II-t is követem, így tájékozott voltam a Duna Aszfalt TVSE szereplésével kapcsolatban. Láttam a kécskeieket egy sikeres balmazújvárosi találkozón és egy kevésbé sikeres Vasas meccsen. A keret labdarúgói közül többeket ismerek a honi pályákról, de az igazi az lesz, amikor személyesen is megismerjük egymást.

Játékosként, anno nem játszhattam a Tiszakécske ellen, mivel amikor a kécskei csapat az NB II-ben szerepelt a kilencvenes évek közepén, én az NB I-es Vácban és Vasasban futballoztam. Ezt követően, amikor a Tiszakécske feljutott az NB I-be, én akkor igazoltam ki a finn bajnokságba.

Hogyan tetszenek az itteni körülmények? Milyenek az első benyomások Tiszakécskén?

Az első benyomás mindig fontos. Úgy gondolom, hogy egy kis ékszerdobozt hoztak itt létre a Tisza partján. Az edzés lehetőségek és a feltételek abszolút adottak ahhoz, hogy egy NB II-es labdarúgó csapat működjön itt.

A települést akkor ismertem meg, amikor a Cegléden voltam vezetőedző. Az a város nincs messze, így többször át tudtunk jönni a gyógyfürdőbe. Nagyon szép az üdülőterület és a Tisza-parti szabad strand is. Sok időt fogok eltölteni a városban, így lesz időm mindent részletesen megismerni.

Tiszakécskén nagyon szeretik a szurkolók a labdarúgást, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a település méretéhez képest magas NB II-es átlag nézőszámokkal büszkélkedhetünk. Mikor láthatják a drukkerek az Ön elképzeléseit a csapat játékán?

Itt a szezon vége felé még elég hektikus lehet a szereplés. Természetesen problémák nem lesznek, a csapat meg fogja őrizni a tagságát a másodosztályban.  A nyári felkészülés már megadja a lehetőséget az új dolgok beépítésére. Kell egy pár hónap mire a csapattal megismerjük egymást. Ezután már látszani fog az a munka,az a taktika, amit én szeretnék elérni. Nem vagyok az a típusú ember, aki egyből mindent igyekszik megreformálni, szeretném kihozni ebből a közösségből a maximumot. Mindig a klub az első. Amikor lesz lehetőségem változtatni, a vezetőkkel egyeztetve megtesszük majd a szükséges lépéseket.

Duna Aszfalt TVSE