Most is jól jönne két Nyilas gól Azerbajdzsánban

Nyilas Elekkel, a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE sportigazgatójával beszélgettünk a közelgő Azerbajdzsán-Magyarország Európa – bajnoki selejtező mérkőzés apropóján.

Nyilas Elek ma már klubunk sportigazgatójaként dolgozik a tiszakécskei labdarúgásért, 1996. november 10-én viszont Bakuban, Azerbajdzsán ellen lépett pályára 36.000 ember előtt, Európai-bajnoki selejtező mérkőzésen. Akkor a magyar válogatott 3-0-ra győzött, ráadásul Nyilas Elek két gólt szerzett.

Ezt az eredményt minden bizonnyal Marco Rossi, napjaink magyar labdarúgó válogatottjának szövetségi kapitánya és a szurkolók is aláírnák a június 8-án ugyancsak Bakuban sorra kerülő Eb-selejtező kapcsán.

Nyilas Eleket kérdeztük azerbajdzsáni emlékeiről:

Nem nehéz visszaemlékeznem erre, hiszen kedves emlék. A válogatottságaimat tekintve két gólt szereztem, mind a kettőt az említett azerbajdzsáni mérkőzésen. Az biztos, hogy akkor is nehéz dolgunk volt és most is az lesz a magyar csapat számára. 36 000 lelkes szurkoló előtt léptünk pályára, s 3-0-s győzelmünk ellenére nem volt egy sima mérkőzés. Az első gólig voltak meleg pillanatok a kapunk előtt, a hazaiak nekünk estek. Az első gól viszont megnyugtatta a csapatot, s onnan már jobban játszottunk. Az a szemlélet jellemezte akkori csapatunkat, hogy soha nem adjuk fel, hajtunk az utolsó pillanatig, s biztos vagyok benne, hogy most is így állnak majd hozzá a válogatott tagjai. Úgy gondolom, hogy egy higgadt játékkal, egy jó futballal eredményes lehet a magyar csapat Bakuban, csakúgy, mint itthon a horvátok elleni meccs alkalmával. Nagyon fontos a jó csapategység és azok a labdarúgók, akik már megfelelő rutinnal rendelkeznek nemzetközi szinten, mert az egészen biztos, hogy forró légkör vár Azerbajdzsánban a válogatottra.

Nyilas Elek azerbajdzsáni góljai:


 

Hajrá Magyarok!

Duna Aszfalt TVSE

a videók forrása:magyarfutball.hu, Youtube

a csapatfotó forrása: magyarfutball.hu