Győzelemmel kezdtünk hazai pályán is

A Merkantil Bank Liga NB II 2. fordulójában a Duna Aszfalt TLC gárdája első hazai bajnokiján az FC Ajka csapatát győzte le 2-1-re.

A békéscsabai győztes rajt után bizakodhattak a kécskei drukkerek, hogy a csapat lendületben marad. Jól is kezdtek Simon Antal tanítványai, szép támadásokat vezettek a meccs elején, s egy bal oldali beadást követően Kirchner Krisztián ajtó-ablak szituációban megszerezte a vezetést. Ezt követően a vendégek próbáltak feljebb jönni, de komoly gólszerzési lehetőséget az első félidőben nem tudtak kialakítani.

A második játékrész elejét ismét megnyomta a Duna Aszfalt TLC, s az 51. percben Kocsis Gábor szépségdíjas gólt lőtt. Középpályásunk nagyjából 17 méterről emelte át Horváth Dániel kapust. A félidő hátralevő részében többnyire a mezőnyben folyt a játék. Az ajkaiak egy-két távoli lövéssel veszélyeztettek, de fiatal kapusunk, Varga Ádám rendkívül magabiztos volt. Teljesen sima 2-0-s meccsnek tűnt ez a mérkőzés. Talán így érezték ezt a pályán a kécskei labdarúgók is, mert a mérkőzés végére kicsit magunkra húztuk a vendégeket, akik a hosszabbítás perceiben szépíteni tudtak. A lefújás előtt még Varga Ádám védett hatalmasat, szerencsére az eredmény már nem változott. Ismét győztünk és hat ponttal kezdtük a szezont!

A kécskei drukkerek ezúttal is derekasan buzdították a csapatot, legközelebb hazai pályán, augusztus 25-én lesz erre lehetőség, a Vasas ellen.

 

2019.08.07. Városi Sportcentrum Tiszakécske

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC–FC Ajka 2 – 1(1 – 0)

nézőszám: 500 fő, vezette: Hanyecz Bence (Albert István, Belicza Bence Péter)

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC: Varga – Erdélyi, Dr. Kardos, Preklet, Sváb- Gréczi, Tölgyesi(Szuhodovszki a 73. p.), Kocsis, Nyilas(Fábio 79. p.), Kirchner(Ludánszki 46. p.) – Zádori

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Görgényi, Csemer (Nagy M. 67. p.)- Nagy I., Csizmadia (Horváth P. 52 p.), Kenderes, Stoiacovici, Molnár (Nagy B. 67. p.) –Oláh

Gólszerző: Kirchner (9.), Kocsis (51.) ill. Nagy M. (91.)

Simon Antal, a Duna Aszfalt TLC vezetőedzője: A legfontosabb, hogy az első hazai meccsünket megnyertük. A rúgott góljaink után eléggé ránk jött az Ajka. Ebből tanulnunk kell. Nehéz a sorsolásunk, ezért is volt ez a győzelem nagyon fontos. Nagyon örülünk ennek a két győzelemnek, most két nehéz idegenbeli mérkőzés következik, megyünk Győrbe, majd Kazincbarcikára.

Kis Károly, az FC Ajka vezetőedzője: Van hiányérzetem. Nem kezdtünk jól, de a bekapott gól után tudtunk nyomást gyakorolni a hazaiakra. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a Kécske átengedte a területet. Úgy éreztem, hogy kiegyenlíthetünk, de a támadójátékunkban mindig hiányzott az utolsó pontos passz. Rámenősebbnek kellett volna lennünk a támadásokban. Az utolsó percben hatalmas bravúrt mutatott be a kécskei kapus, így itthon tartották a három pontot a hazaiak. Gratulálok nekik a győzelemhez!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC