Bajnokesélyeshez méltóan focizott az MTK a Tisza partján

A Merkantil Bank Liga NB II 7. fordulójában a Duna Aszfalt TLC ismét szép számú közönség előtt fogadta aktuális ellenfelét, a bajnoki címre is esélyes MTK gárdáját.

Pintér Ádám, Bognár István, Kanta József, Lencse László, csak néhány név az MTK csapatából, akik volt válogatottak, s mellettük olyan meghatározó utánpótlás válogatottak, mint Schön Szabolcs vagy Zuigéber Ákos (utóbbinak pályára sem kellett lépnie) melegítettek a tiszakécskei gyepen a mérkőzés előtt. Tudtuk előre, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Természetesen játékosaink nem feltartott kézzel futottak ki a pályára. A bajnoki első 20 percében derekasan védekeztek a nagy nyomást gyakorló pesti csapattal szemben.

Az MTK a 35. percben tudott először rést találni a pajzson. Akkor a 16-oson belül Bognár István kapott remek labdát, kapura fordult és magabiztosan lőtt a hálóba. 0-1.

A mérkőzés legnagyobb tiszakécskei helyzete az első félidőben esett. Akkor Nyilas Elek és Fabio kényszerítőzött kiválóan az ellenfél 16-osánál. Végül Nyilas közeli lövését, bravúrral hárította Somodi.

A második játékrészben csapatunk a kécskei drukkerek biztatása mellett folytatta a küzdelmet a pályán. Az 51. percben Vass Patrik került ajtó ablak helyzetbe és a jobb kapufa mellé megeresztett erős lövése utat talált a hálóba.

Simon mester cserékkel, támadó szellemű játékosok behozatalával igyekezett frissíteni, de az MTK magabiztosan hozta le a mérkőzést. A harmadik góljukat Lencse László révén szerezték meg, amikor is büntetőből talált kapuba a vendégek rutinos csatára. Apropó büntető, egy jogosnak tűnő tizenegyes a másik oldalon elmaradt.

Merkantil Bank Liga NB II. 2019.09.01.

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC – MTK 0–3 (0–1)

Tiszakécske, 850 néző. vezette: Kovács J. Zoltán (Kiss Zoltán, Kiss Balázs)

Duna Aszfalt TLC: Varga Á. – Oláh M., Preklet (Gréczi, 63.), Csáki, Fabio – Kocsis G., Ludánszki, Tölgyesi (Zádori, 59.), Szuhodovszki – Kirchner, Nyilas (Tímári, 71.)

MTK: Somodi – Nagy Zs., Pintér, Varjú, Fülöp N. – Kata, Palincsár, Bognár (Kanta, 88.) – Schön (Szatmári I.,74.), Lencse, Vass P. (Katona M., 67.)

Gólszerző: Bognár (0–1) a 35.,Vass P. (0–2) az 51., Lencse (0–3) a 70. percben

A mérkőzést a csapatok vezetőedzői értékelték:

Simon Antal(Duna Aszfalt TLC): Nagyon nehéz sorozaton vagyunk túl, hiszen amellett, hogy feljutásra is esélyes csapatok ellen játszottunk a bajnokság kezdete óta, a menetrend is sűrű volt. Összességében elégedett vagyok a bajnokság kezdete óta eltelt időszakkal és a mutatott teljesítményünkkel a vereségek ellenére is. Ebből véleményem szerint a kazincbarcikai vereség lóg ki, ott nem játszottunk jól. Ma az MTK nagy nyomást gyakorolt ránk főleg a mérkőzés elején. Végül magabiztosan nyert ellenfelünk, de az ilyen meccsekből is lehet tanulni és építkezni a jövőre nézve.

Michael Boris (MTK): Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, nem úgy, mint szerdán, amikor nem játszottunk jól. Most nagyon jól ment a játék, s a támadásaink is megfelelőek voltak. Az első perctől kezdve fölényben voltunk és megérdemelten nyertünk ilyen különbséggel is.

Csapatunk a válogatott mérkőzések miatti szünetet követően, szeptember 15-én Vácra látogat, a három pont megszerzésének reményével. Utazzunk el minél többen idegenbe és biztassuk a csapatot!

Továbbra is Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC