Vereséget szenvedtünk az év utolsó hazai meccsén

A Duna Aszfalt Tiszakécskei LC NB II-es labdarúgó csapata a Merkantil Bank Liga 20. fordulójában a Békéscsaba gárdáját fogadta, s szenvedett egygólos vereséget.

2019.12.08. Tiszakécske Városi Sportcentrum, 300 néző

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC–Békéscsaba 1912 ELŐRE SE 0–1 (0–0)

vezette: Szigetvári Márk (Varga Gábor, Máyer Gábor)

Duna Aszfalt TLC: Varga Á. – Erdélyi, Dr. Kardos, Preklet, Ludánszki, Fábio (Kirchner, 74.) – Gréczi, Horváth A., Szuhodovszki (Tímári, 87.), Tölgyesi – Puskás (Batizi-Pócsi, 68.)

Békéscsaba 1912 Előre: Ribánszki – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Király P., Hursán (Babinyecz, 36.), Kovács Á., Máris (Burai, 71) – Gréczi M., Pantovics (Polényi, 85.)

Gólszerző: Szalai D. (0–1) a 69. percben

Virágh Ferenc, a Duna Aszfalt TLC megbízott edzője: Nagyon csalódott vagyok. Úgy gondolom, hogy nem érdemeltünk vereséget. A mérkőzés alapján a Békéscsaba túlélésre játszott, de mi ezt nem tudtuk kihasználni. A meccs elején volt 2-3 komoly helyzetünk, amiket ha belövünk máshogy alakul a mérkőzés, de ha nem tudunk gólt lőni, akkor nem lehet nyerni.

Schindler Szabolcs, a Békéscsaba 1912 Előre vezetőedzője: A szerdai kupameccsen nagyon elfáradt a csapat, igaz, hogy volt rotáció a gárdában. Tudtam, hogy ez a mai meccs nagyon csúnya lesz kívülről nézve. Azt kértem a játékosoktól, hogy játsszunk úgy most, mint egy Serie B-s csapat, a szépséget és a jó játékot felejtsük el. A célfutballra törekedtünk. Ezt sikerült megvalósítanunk.

A csapat a három pont elvesztése mellett, sajnos a Békéscsaba elleni veretlenséget is elvesztette. Ezzel a találkozóval le is zárult a 2019-es bajnoki meccsek sorozata a Tisza-partján. Jövőhéten még lesz egy előrehozott tavaszi bajnoki Ajkán. Aki teheti, látogasson el idegenbe, hogy az utolsó tétmeccsen együtt búcsúztassuk el az esztendőt a csapattal!

Továbbra is Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC