Tapasztalatszerzés a labdarúgás őshazájában

A Duna Aszfalt TVSE szakmai vezetése november 26-tól 29-ig Angliában vett részt eredményes tanulmányúton. Nyilas Elek, Kislőrincz György, Szabó István és Virágh Ferenc új impulzusokkal feltöltődve, plusz motivációval és élményekkel gazdagodva tért haza Tiszakécskére.

Anglia 15

A tiszakecskefoci.hu-t Kislőrincz György, a Duna Aszfalt TVSE sportigazgatója tájékoztatta az angliai tanulmányútról, amelyen rajta kívül részt vett még Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója, Szabó István vezetőedző, Virágh Ferenc pályaedző, utánpótlás koordinátor, valamint Szabó Tibor a KLC vezetőedzője és Kertes István a Gyulasport Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az utazás fő célja az volt, hogy a magyar szakemberek megismerjék az Angliában működő különböző szintű labdarúgó akadémiai rendszereket és azok felépítését, szakmai irányelveit.

A szezon utolsó sikeres bajnoki vendégszereplését követve néhány óra pihenés után már kora hajnalban a ködös Albionba indult a szakmai stáb.

Anglia

A reptéren már várta a magyar delegációt a Brooke House College busza és az iskola menedzsere Kislőrincz István, (György öccse) aki a kint tartózkodás teljes ideje alatt koordinálta a programokat.

A november 26-ai érkezésünket követően délután a Nottingham Forrest – Cardiff City elleni Championship mérkőzéssel kezdtük meg scaouting feladatainkat. Kislőrincz György a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta; bár a hazai csapat, a Nottingham sima vereséget szenvedett, a telt házas publikum rendkívül hálás volt a gárdának. Tapsoltak, megköszönték a focisták hozzáállását és a meccs után hatalmas tömeggént zúdultak be a klub hivatalos üzletébe, hogy megvegyék a kedvencek legújabb, karácsonyi ereklyéit. Egy közösséghez tartozásukat és hűségüket bizonyítva kortól, nemtől függetlenül, mindenki szenvedélyesen támogatta szeretett klubját. Mindenki a Forest nagy családjához tartozik és ezt büszkén ki is mutatja a mérkőzések napján.

Anglia 3  Anglia..

Másnap a magyar csoportnak része lehetett egy jó hangulatú beszélgetésben Micky Adamssel. Az elismert angol szakembernek (volt játékosnak és edzőnek) éppen ez idő tájt jelent meg életrajzi könyve, amiből szemezgetve egy ízig-vérig profi embert ismerhettek meg Szabó Istvánék.

A nap zárásaként a Duna Aszfalt TVSE szakmai vezetése a legendás Nottingham Forest akadémiai rendszerébe és működésébe nyerhetett bepillantást egy fiatal edző, szekcióvezető előadása során.

A delegáció tagjai november 28-án már kora reggel a Leicester City futball akadémiájára utaztak. Az ottani edzőközpontot nézték meg, illetve egy edzést, melyet Adam Sadler az U23-as korosztály edzője és az akadémia szakmai felelőse tartott meg csapatának, kiegészülve az esti Premier League meccs keretből kimaradóknak. Az edzés után az edzőközpont körbe járásakor megcsodálhatták a létesítmény minden igényt kielégítő és gyönyörűen karbantartott, füves edzőpályáit, berendezéseit, gépparkját, konditermét és regeneráló szobáját, majd egy közös ebédre invitálták meg őket, az edzést befejező csapat tagjai társaságában.

Anglia 23  Anglia 14  Anglia 10

Az élsportolóknak tudományosan megtervezett és elkészített főétkezése után egy U18-as bajnoki mérkőzés megtekintése szerepelt a programban; a Leicester City és a Fulham U18-as fiataljai léptek pályára.

A napi munka „levezetéseként” az este Birminghamben a West Bromwich Albion Newcastle United elleni Premier League mérkőzés megtekintése szerepelt a programban. Nagy öröm volt a magyar szíveknek, hogy rengeteg Gera Zoltán kép emlékezett a válogatott magyar labdarúgóra a stadion számos területén. A helyzet pikantériája volt, hogy az aktuális meccs beharangozó füzetének címlapján is a WBA mindenkori álomtizenegyébe beválasztott magyar klasszisról készült fotó és idézet szerepelt. Így tisztelegnek a West Brom egykori közönség kedvence előtt és őrzik a róla kialakult pozitív imázst. Ez a meccs is telt ház előtt zajlott, lenyűgöző körítés mellett, a szurkolók fanatizmusa a játék iránti szeretete körbe lengte a sportrendezvényt. Ezeket átélve és megtapasztalva is bizonyságot szereztek arról, hogy a labdarúgás a világ legnépszerűbb játéka.

Anglia 27  Anglia 29

Összességében különböző szintű akadémiákat sikerült feltérképezni és a futball hazájából, feltöltődve, nagy élményekkel, új motivációval gazdagodva tértünk haza a Duna Aszfalt TVSE berkeibe– zárta gondolatait a sportigazgató.

Anglia 18  Anglia 21

Anglia 22 Anglia 11

sel