Bemutatkozás

A térség legerősebb klubja, a Tiszakécskei LC

Sok-sok tiszakécskei sportbarát, labdarúgó szurkoló örömére újra fényesen tündököl a nap a tiszakécskei labdarúgás felett. Nagyon sokan járnak mérkőzésekre, sőt régiós szinten az egyik legmagasabb átlagnézőszámmal büszkélkedhet az egyesület. Csapatunk veretlenül megnyerte a megyei I. osztályú bajnokság 2016/2017-es szezonját, majd egy kapott gól nélkül abszolvált osztályzós párharc után feljutott az NB III-ba.  A szurkolók 18 év után újra a Nemzeti Bajnokságban buzdíthatták szeretett csapatukat, ráadásul tehetik ezt egy minden igényt kielégítő, modern létesítményben.
A Duna Aszfalt TVSE gárdája a 2017/2018-as idényben újoncként, rögtön bajnokságot nyert a honi harmadik vonalban, tovább fokozva a futball mámort a Tisza partján. A bajnoki címnek köszönhetően a 2018/2019-es bajnoki idényben már az NB II-ben, a Merkantil Bank Ligában bizonyíthatott a tiszakécskei labdarúgó csapat.

A tiszakécskei labdarúgó csapat a 2019/2020-as idényben már Duna Aszfalt TLC néven vág neki az NB II-es pontvadászatnak.

0

Futballünnep Tiszakécskén. A csapat újoncként nyerte meg az NB III. Közép csoportját.

 

Visszatértek a régi szép idők a tiszakécskei labdarúgásba.

2015-ben egy tőkeerős cég, a Duna Aszfalt Kft. lett a TVSE fő támogatója, így lett Duna Aszfalt TVSE az egyesület neve, amely hivatalosan nem jogutódja a korábban az NB I-ben szereplő klubnak.
A szellemiség azonban a régi maradt: Így ismét magasan lenghetnek a kék-sárga zászlók a győzelmek után a Tisza partján.

vse

A vállalat nagy erőkkel indította meg az infrastrukturális beruházásokat. Elkészült a Városi Sportcentrum, egy igazi kis ékszerdoboz a Tisza partján. A stadion fejlesztésére, bővítésére is sor került,  fedett az 1700 férőhelyes főlelátó, szinte teljesen újjá született a létesítmény. A fejlesztések három ütemben zajlottak.
Ezek keretében megépült egy új, nagy élőfüves pálya, illetve egy nagyméretű és egy kisebb 22X44 méter méretű műfüves pálya, egy rekortán borítású 22X44 méter méretű technikai pálya, illetve egy fedett műfüves sportcsarnok.

Az említett tételeken kívül felújították a vendéglelátó tetőszerkezetét, illetve háttámlás székekkel látták el a vendégszektort is.
A harmadik ütem keretében tervezik egy tároló épület építését a pályakarbantartó gépek, és más eszközök tárolására. Szintén ebben a pályázati szakaszban végzik majd el a fűtésrendszer kiépítését, a parkosítást, illetve közlekedő utak kialakítását, így lesz teljes a sportcentrum képe.

A tiszakécskei labdarúgás története

fociregen

A helyi sportegyesület hivatalosan az 1950-es években alakult meg. A szakosztályok között a lakosság körében az egyik legnépszerűbb sportág már kezdetektől fogva a labdarúgás volt.  A felnőtt férfi labdarúgócsapat az 50-es évektől a 80-as évekig szinte mindig a megyei első osztályban szerepelt váltakozó eredményességgel.

A tiszakécskei futball felemelkedése a kilencvenes évekre tehető, amikor a csapat a megyei első osztályban meghatározóvá vált, majd bajnoki címnek örülhetett. A sikerek hatására egyre többen, vállalkozók, cégek álltak a TVSE mögé, ami hamarosan már Tiszakécskei Futball Club néven működött és később országszerte ismert lett.

1991-1992 A Tiszakécske VSE megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot
1992-1993 A Tiszakécske VSE megnyerte az NB III-as bajnokságot
1993 Megalakult a Tiszakécske Futball Club

1996-1997 A csapat megnyerte az NB II-es bajnokságot
1997-1998 A csapat az NB I-ben játszik
1998-1999 Újra NB II-ben szerepel a csapat
1999-ben Ceglédre került át a Tiszakécske FC…

 …újjá kellett szervezni a labdarúgást Tiszakécskén.

Ezt a feladatot az Önkormányzat vállalta magára 2000-ben, amikor újjáindította a labdarúgást. A csapat a megye 3-ból került fel az évek során a megye 1-es bajnokságba, majd az NB III. Közép csoportjába, jelenleg pedig már az NB II-ben szerepel.