Minden, amit a közelgő NB II-es szezon előtt tudni érdemes

A Duna Aszfalt TVSE NB II-es csapatával kapcsolatos aktuális hírekről Kislőrincz György, a Tiszakécskei Labdarúgó Club ügyvezető igazgatója nyilatkozott:

Gyuri

Szlovéniában edzőtáborozik a csapat

NB II-es csapatunk az előzetes hírekkel ellentétben nem Ausztriában, hanem Szlovéniában fog edzőtáborozni. Július 8-án, vasárnap lesz az indulás, kb. öt órás út után fog megérkezni a gárda Radencibe. Itt három mérkőzés vár Szabó István csapatára. Kedden egy másodosztályú szlovén gárda (KNK Fuzinar) lesz az ellenfél, ezt követően csütörtökön játszik mérkőzést a csapat, akkor az SP Lendva ellen (szintén szlovén második vonal), az utolsó szombati edzőtáborbeli mérkőzést várhatóan egy szlovén harmadosztályú klub ellen játssza a csapat, de ha lesz rá lehetőségünk ekkora egy másik, erősebb ellenfelet fogunk kérni. Ezt követően indul haza csapatunk Tiszakécskére.

Minden hétvégén NB II-es mérkőzéseket láthatunk Tiszakécskén

Elkészültek a stadion átalakítási munkálatok az NB II követelményeinek megfelelően. A rendőrség, a katasztrófavédelem és az egyéb hivatalos szervek szakemberei már bejárták a létesítményt és elégedetten konstatálták a látottakat. Így kijelenthetjük, hogy biztosan lesznek Tiszakécskén NB II-es mérkőzések. Sőt, várhatóan a Ceglédi VSE is nálunk játssza majd hazai mérkőzéseit a szezonban addig, amíg a stadionjuk felújítása zajlik. Ennek köszönhetően a sportszerető emberek minden hétvégén látnak majd másodosztályú labdarúgást Tiszakécskén.

1

Fontos, hogy mindenki tájékozódjon az új pályarendszabályokról

A magasabb osztályban szigorodnak a pálya rendszabályok is. Ennek betartása szükséges ahhoz, hogy a szurkolók biztonságban, kényelemben segíthessék majd csapatunkat a győzelmek felé. Az új pályarendszabályok a beléptető kapuknál és a tiszakecskefoci.hu internetes oldalon is megtalálhatóak. A kérésünk az szurkolóink felé, hogy tájékozódjanak ezekről és azok a rendszabályok, amiket mi előírunk az MLSZ által, azokat tartsák be, mert minden egyes szabályszegéssel hátráltathatják a klub működését. Ezek a rendszabályok idegenben is érvényesek lesznek.

A hazai mérkőzésekkel kapcsolatos változás még, hogy a VIP parkolóba kizárólag azok hajthatnak majd be, akik leadták a rendszámukat és megkapták az engedélyt erre.

Segíteni fogjuk szurkolóink csoportos utazásait

Ha szurkolóink idegenbe csoportosan, esetleg külön busszal érkeznek majd, kérjük, hogy jelezzék előzetesen nekünk, hiszen mi segíteni szeretnénk a problémamentes bejutásukat az ellenfelek stadionjaiba. Mi előre le fogjuk jelenteni az érkezésüket az aktuális ellenfél szervezőinél, így ők biztosítják majd számunkra a biztonságos beléptetést a vendégszektorokba. Legkésőbb az adott bajnoki előtti pénteken kell majd felénk jelezni a csoportos utazási szándékot.

44

Tiszakécske labdarúgása egyre nagyobb médiafigyelmet kap

Minden mérkőzésünkről kötelező jelleggel készül majd videó összefoglaló, amit nekünk kell eljuttatni az MLSZ illetékeseinek. A televízió emellett minden héten közvetít élőben mérkőzést az NB II-ből. Ez egy újabb nyitást is jelent Tiszakécske számára az ország sportszerető közönsége felé. A város nevét azonosítják majd újra a csapattal, még nagyobb figyelem irányul majd a településre. Ettől azt remélem, hogy segíthetjük a turisztikai növekedést is városban.

Egyenként mutatjuk be az érkezőket

Az erősítések tekintetében nehéz a feladatunk, hiszen először az 1998. január elseje után született labdarúgók leigazolása volt számunkra a prioritás a szabályoknak megfelelően. Azokat a játékosokat, akik már aláírtak a klubhoz, hamarosan bemutatjuk majd a tiszakecskefoci.hu-n. A klub filozófiájára továbbra is jellemző marad, hogy nagy neveket nem igazolunk, mert egy extra játékos érkezésétől felborulhat a csapategység és a szellemiség, ez pedig nem fér bele az elképzeléseinkbe.

Óriási változások a menetrendben

A bajnokság sorsolása már a napokban elkészülhet. (Amint az MLSZ pontosítja, oldalunkon közzé tesszük a Szerk.) Az utolsó őszi fordulót december 16-ára tették és már február 2-án elkezdődik a tavaszi szezon. Ez óriási változás lesz a magyar labdarúgásban. Az MLSZ vezetése úgy ítélte meg, hogy a magyar stadionok állapota, felszereltsége nagyon sokat javult az elmúlt években, ezért a nyugati bajnokságokhoz hasonlóan lerövidítik a téli szünetet.

szöveg, fotók: Duna Aszfalt TVSE, sel