Újonc gárdánk a 11. helyen várja a februári folytatást

A Duna Aszfalt Tiszakécske VSE labdarúgó csapata a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában a Gyirmót FC Győr gárdáját fogadta a Sportcentrumban, s bár a pontokat nagy csatában elvitték a vendégek, sportsikerekben gazdag, szép évet zártunk le a havas díszletek előtt.

A mérkőzés előtt a szurkolók által az őszi szezon legjobbjának választott, Molnár Márk vehetett át elismerést. Márk a nyáron érkezett a tiszakécskei csapathoz és alapemberré nőtte ki magát. Teljesítményét a szurkolók is nagyra értékelték, így a szavazáson nagy előnnyel végzett az élen.

IMG_9567 (1)

A meccs 22. percében Lázár Patrik szerezte meg a vezetést a vendégeknek, majd a Batizi-Pócsi Balázs helyére beálló Puskás Zoltán a 35. minutumban egy mintaszerű támadás végén egalizált. Rajzolni sem lehetett volna szebb akciót: Polyák ugratta ki a jobb szélen elfutó Tölgyesit, aki  tökéletesen centerezett, a berobbanó Puskás pedig magabiztosan lőtt a kapuba. A 41. percben Szarka Ákos újra megszerezte a vezetést a gyirmótiaknak, az ellenfél NB I-et megjárt támadója sok kellemetlen pillanatot okozott nekünk ezen az összecsapáson. Még az első félidő végén Herjeczki Kristóf is betalált, szó, ami szó, gyönyörűen tekert a kécskei kapuba.

A második játékrész kécskei góllal kezdődött: Az előre húzódó Benkó Bence Huszti beadása után szépített a 47. percben. Sajnos erre is volt válaszuk a vendégeknek; Szarka Ákos sodort be egy középre betett labdát a 77. percben. A 2-4 ellenére még a pontszerzésre is nyílt esélyünk a továbbiakban, hiszen büntetőhöz jutottunk és Dr. Kardos Norbert belőtte harmadik gólunkat. Aztán a 89. percben újra a büntetőpontra mutatott Nagy Róbert játékvezető. A labda mögé Tölgyesi Viktor állt, aki kihagyta ezt a lehetőséget. Ilyen a foci. A sors néha ad, néha elvesz dolgokat. Ilyenkor kell igazán biztatni egy hibázó játékost, majd legközelebb sikerül!

A vége így 4-3-as gyirmóti győzelem lett. Befejeződött a 21. forduló és vele együtt a 2018-as futballév! Újonc csapatunk a 11. helyen várja az újesztendőt, na és persze a Magyar Kupa nyolcaddöntőjét!

Reméljük, hogy egy hasonló szép évünk lesz jövőre is! Köszönünk mindent fiúk! Hajrá Kécske!

2018.12.16. Merkantil Bank Liga 21. forduló

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE – Gyirmót FC Győr 3–4 (1–3)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző

vezette: Nagy Róbert (Pápai Zoltán, Varga Zsolt)

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Molnár M. – Benkó, Kardos N., Csáki, Sváb – Huszti A. (Gréczi M., 67.), Horváth A., Tölgyesi, Polyák (Mihály, 74.) – Kocsis G., Batizi-Pócsi (Puskás Z., 22.)

Gyirmót FC Győr: Rusák – Szilvási, Lázár P., Présinger, Széles – Nagy P., Kontár, Strestík (Sandal, 67.), Herjeczki, Krebsz – Szarka (Horváth R., 80., Vólent, 92.). Vezetőedző: Szepessy László

Gólszerző: Lázár P. (0–1) a 22., Puskás Z. (1–1) a 35., Szarka (1–2) a 42., Herjeczki (1–3) a 45., Benkó (2–3) a 46., Szarka (2–4) a 77., Kardos N. (11-esből, 3–4) a 87. percben

Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzés volt. Nem gondoltam volna a meccs előtt, hogy három rúgott góllal nem sikerül pontot szereznünk. Mindenki láthatta, hogy nagyon jó csapat ellen játszottunk, képzett labdarúgóik vannak, akik a hibáinkat egyből kihasználták. Sajnos, ajándékoztunk nekik egy-két lehetőséget, pedig nincs még karácsony. A korai, kényszerű csere is megzavarta a csapatot, bár a Puskás Zoli nagyon jól állt be. A csapat a végsőkig küzdött.

A szurkolók segítették ma is a csapatot, nagyon örültünk, hogy ebben a hidegben is jöttek és biztattak minket. Köszönöm a csapat nevében is a támogatásukat!

Szepessy László, a Gyirmót FC Győr vezetőedzője: Gratulálok a Tiszakécskének, mert az első meccsünkhöz képest sokat fejlődtek. Stabilizálták helyüket a középmezőnyben. Ezúton gratulálok Nyilas Elek kollégámnak és az edzői stábnak. Úgy jöttünk ide, hogy tudtuk mire képes a Tiszakécske, számítottunk rá, hogy kontrából jól futballoznak. Úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Arra, hogy a végén rövid idő alatt két tizenegyest is megítéltek ellenünk, arra előre nem lehet készülni. Elég jó, izgalmas meccs volt, jól szórakozhattak a nézők.

Továbbra is Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TVSE

fotók: Szentirmay Tamás

Videós interjúk, összefoglaló hamarosan!