Minden téren tapasztalható a fejlődés

Nyilas Elekkel, a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE szakmai igazgatójával visszatekintettünk az elmúlt időszakra és már a jövendő kihívásokról is beszélgettünk.

Hogyan értékeli az elmúlt félévet első csapatunk szereplésének tekintetében?

Az előző bajnokságban a Duna Aszfalt TVSE első csapata az utolsó pillanatokban biztosított be a bajnoki címet az NB III Közép csoportjában. Nem sok időnk volt a nyáron az NB II szintjére hozni a csapatot, kevés idő volt a pihenésre is, mivel az NB III-as bajnokság később fejeződött be, mint az NB II-es. Gárdánknak időbe tellett, mire felvette a magasabb osztály ritmusát. Azonban a kezdeti nehézségeken hamar úrrá lettünk. Sikerült még igazolnunk egy-két rutinosabb labdarúgót, akik sokat tettek hozzá a csapat teljesítményéhez. Úgy gondolom, hogy ezzel a félszezonnal összességében elégedettek lehetünk.

Hogyan áll a klub az utánpótlás terén?

U15.10.20.2

Sok a tehetséges fiatal a kécskei utánpótlásban.

A Duna Aszfalt TVSE berkeiben minden téren tapasztalható a fejlődés. Utánpótlás csapataink is magasabb osztályokban szerepelnek és stabilan helyt állnak, meghatározói a bajnokságaiknak. U15-ös gárdánk első helyen zárta az őszt, a Bozsik csapatok pedig nemcsak itthon, hanem külföldön is eredményesen szerepelnek. Nem voltunk könnyű helyzetben a női csapatok elindításával, ez országosan jelent komoly kihívást a kluboknak. Azonban Ádám Sándor és Szőke Géza komoly létszámmal szervezte meg a női utánpótlást, s csapatiak hétről-hétre helyt állnak a rutinosabb vetélytársak között is.  Szintén stabilan teljesít a megyei I. osztályú csapatunk is. Klubunk egészét tekintve megvan az eredménye a munkának. Szeretnék köszönetet mondani ezúton is minden szakembernek, akik az utánpótlásunkban dolgoznak.  Nagy siker az is, hogy az első csapatból Huszti András az utánpótlás válogatottba is meghívót kapott Tiszakécskéről.

vácos3

Huszti András Tiszakécskéről lehet magyar válogatott.

Lesznek érkező vagy éppen távozó labdarúgók a télen?

Nem kizárt, hogy a kevesebb játéklehetőség miatt lesznek távozók. Elküldeni nem szeretnénk senkit, hiszen pozitív hangulat és mentalitás uralkodik a keretben, összetartó kollektíva a miénk. Minimális játékosmozgás várható csak.

Mi a véleménye a Magyar Kupa szereplésről?

Nagy öröm, hogy a kupában olyan eredményt értünk el, amilyen a tiszakécskei labdarúgás történetében még nem fordult elő. Igazi kupacsemege lesz a Budapest Honvéd elleni párharc. Az biztos, hogy a játékosok nagyon motiváltak lesznek. Szeretnénk tovább írni a sporttörténelmet.

füzes5

Tölgyesi Viktor a Füzesgyarmat elleni Magyar Kupa mérkőzésen.

Mit jelent a csapat számára a szurkolói támogatás?

Egy csapat életében fontos szerepet játszik a szurkolótábor. A drukkereknek köszönhetően nagyon sokszor idegenben is otthon érezhettük magunkat. Köszönjük szépen ezúton is ezt a támogatást. A pozitív szurkolói megnyilvánulások nagy erőt adnak a labdarúgóknak és a klubunknak is.

44

Legszebb öröm a sportöröm!

Mikor kezdődik NB II-es keretünk felkészülése?

Január első napjaiban már edzésre jelentkeznek a labdarúgók. Nincs sok idő, hiszen február 3-án folytatódik a bajnokság. Januárban edzőmeccsek és egy hetes edzőtábor is vár a fiúkra.

Szeretnék a Duna Aszfalt TVSE vezetősége nevében ezúton is áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag újesztendőt kívánni!

Duna Aszfalt TVSE