A vereség ellenére derekasan helyt állt a csapat

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán az élvonalbeli Budapest Honvéd 1-0-ra győzött Tiszakécskén.

A kora délutáni időpont ellenére közel 800-an gyűltek össze a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban február 20-án. Sajnos, klubunknak csak ez az időpont lehetett választható alternatíva, mivel a centerpálya világító testeinek fényereje még nem felel meg az MLSZ és a televíziós közvetítések kritériumainak. Az viszont jó hír, hogy a tavasszal felújítják a világítást, ami azt jelenti, hogy a következő – reményeink szerint NB II-es – szezonban már esti meccseket is rendezhetünk.

Ami a találkozót illeti, a két csapat nem nyújtott sziporkázó játékot, inkább a küzdelem és a taktikai harc dominált. Utóbbiakban azonban csapatunk helyt állt erősebb riválisával szemben, még ha meggyőző mezőnyfölényben játszottak is a kispestiek.

Amikor a 35. percben a volt Hertha Berlin játékos, Enisz Ben-Hatira megszerezte a Honvédnak a vezetést, s egyben a győzelmet jelentő találatot, pont nem volt benne a meccsben a gól. Mindenesetre a támadó megmozdulásával is érzékeltette, hogy nemrég még egy európai top-bajnokságban futballozott.

Még az első félidőben majdnem jött a válasz; Szabó László ívelése a kapufa tetején landolt.

Csapatunk a második félidőben már többet tartózkodott az ellenfél térfelén. Ebben a játékrészben sem alakult ki sok helyzet. A végén majdnem jött a slusszpoén; ezúttal is Szabó László jeleskedett. Középről leadott lövését óriási bravúrral védte a kispesti kapus. Szabó egyébként rengeteget melózott az egész meccsen, nem ismert elveszett labdát, bátran ütközött, kécskei részről a mezőny egyik legjobbja volt. A másik oldalon Banó-Szabó Bence, Szabó István fia hozta ezt a lelkesedést. Piros-fehér mezben ő tűnt ki leginkább.

A vége 0-1. Ezzel előnybe került a Honvéd a párharcban. Eddig sem mi voltunk az esélyesek, de biztosak lehetünk benne, hogy érdemes lesz a kécskei szurkolóknak Budapestre utazni és a Hidegkuti Nándor Stadionban szurkolni a csapatnak! Nem mindennapos túra lesz!

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE – Budapest Honvéd 0 – 1(0 – 1)

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Helesfay – Benkó, Kardos, Csáki, Polyák – Szabó L., Horváth A. (Kocsis, 63.) – Huszti (Károly, 70.) A., Gréczi G., Kirchner – Gréczi M. (Szabó D., 46.)

Budapest Honvéd: Horváth A. – Temesvári, Lovric, Dino – Fousseni, Banó-Szabó, Nagy G., Ben-Hatira (Gazdag, 69.), Uzoma – Májer, Tischler (Cipf, 61.)

Gólszerző: Ben-Hatira (35.)

A mérkőzést követően a csapatok vezetőedzői értékelték a látottakat:

Szabó István (Duna Aszfalt TVSE): Az volt az elképzelésünk, hogy olyan meccset játsszunk, amin nem kerülünk hátrányba. Ezzel a vereséggel sajnos az esélyeink a továbbjutásra csökkentek. Annak örültem volna, ha nem lesz újabb sérült játékosunk, de Horváth Adrián megsérült. A csapatomnak gratulálok, mert tiszta szívből játszottak, persze lehetett látni, hogy a Honvéd nagyobb játékerőt képvisel. Úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján megérdemeltük volna a döntetlent. Külön köszönet a szurkolóknak, a B-Középnek, mert kiválóan biztattak minket, így nagyon jó érzés játszani!

Supka Attila (Budapest Honvéd): Azt a célt, amit kitűztünk teljesítettük. Minden olyan játékosnak adtam lehetőséget, aki kevesebbet játszott az elmúlt időszakban. A sérülésből visszatérők is tudtak egy egész meccset játszani és az új labdarúgónk is kapott hetven percet a pályán. Szeretnénk továbbjutni a kupában és a bajnokságban is eredményesen szerepelni. Úgy gondolom, hogy a Tiszakécske sem abban az összeállításban szerepelt, amiben a bajnokságban szokott, de egy harcos kemény csapat volt, mindenesetre, ha jobban koncentrálunk nagyobb különbséggel is győzhettünk volna.

Videós interjúk (Szabó István, Supka Attila, Szabó László, Banó-Szabó Bence, Szurgent Lajos) hamarosan!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TVSE

fotók: Szentirmay Tamás