A szív és az akarat diadala

Az elmúlt időszakban számtalan meccset játszó csapatunk, minden erejét összeszedte, hogy megnyerje a BSS Monor elleni nagyon fontos mérkőzést. Az 1-0-ás végeredmény, s a vele járó három pont jótékony hatással lehet a merülő akkumulátorokra.

Cseppet sem ígérkezett könnyűnek a BSS Monor elleni összecsapás. Még akkor sem, ha az aktuális ellenfél a bajnoki tabella utolsó helyén áll.  A Duna Aszfalt TVSE labdarúgóinak bele-kellett adniuk apait-anyait, de nemcsak a Monor volt az ellenfél, hanem a sorozatterhelés miatt fellépő fáradtság is. A fiúk mindkét fronton győztek.

Az első félidőben mezőnyfölényben játszottak a kék-sárgák, s Kirchner Krisztián beadása után Puskás Zoltán révén hamar meg is szerezték a vezetést. Még ebben a játékrészben további gólokat is szerezhettünk volna, ám a végső kivitelezésbe csúsztak hibák.

A folytatásban rákapcsolt az ellenfél. A mieink egyre inkább fáradtak, de mentek becsülettel. Megcselekedték, amit megkövetelt a haza, s a végén három pontnak örülhettek a lelkes kécskei szurkolókkal. Kapusunk, Helesfay Donát bravúrokkal járult hozzá a sikerhez.

2019.03.06. Merkantil Bank Liga 27. forduló

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE – BSS Monor 1–0 (1–0)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Horváth Róbert)
Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Helesfay– Sirokmán, Horváth A., Csáki, Sváb – Kirchner, Kocsis G., Tölgyesi, Szabó L. (Stoiacovici, 64.) – Puskás Z. (Mihály, 79.), Szabó Dávid (Gréczi G., 64.)

BSS Monor: Bozsó – Bori, Fülöp N., Asztalos, Farkas N. – Szabó Dominik (Haragos, 89.), Palincsár, Lázár Zs. (Pintér D., 64.), Hamar, Szuhodovszki (Kovács B., 72.) – Tóth B.

Gólszerző: Puskás Z. (1–0) a 18. percben

A mérkőzést követően a csapatok vezetőedzői értékeltek:

Szabó István (Duna Aszfalt TVSE): Egy hónapon belül ez volt a nyolcadik mérkőzésünk. Öt játékosom ma is hiányzott. Teljes szívünkből játszottunk a tiszakécskei színekért és a szurkolóinkért, akik nagyon jól biztatták a csapatot. Nagyot küzdöttünk, a játékosok megérdemlik a dicséretet. Az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, a másodikban egyértelműen a Monor volt a jobb. Ott nagyon kellett a kapusunk jó teljesítménye. Tudtuk, hogy a Monor jó csapat és frissebbek is nálunk, ez meg is látszott a második félidőben. De küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk. Megérdemeljük a győzelmet. Van, amikor sokkal jobban játszunk és még sem nyerünk, ma nem játszottunk olyan jól, de a küzdeni tudás meghozta a sikert.

Horváth Dávid (BSS Monor): Bosszankodhatunk a kimaradt lehetőségeink miatt. A gólon kívül minden másban felülmúltuk a hazai csapatot. Ez azonban számomra nem egy szépségtapasz, nem megyünk sokra vele. Sajnálom a csapatomat, mert többet érdemeltünk volna annál, hogy 0 ponttal távozunk.

Videós interjúk hamarosan a tiszakecskefoci.hu-n!

Csapatunk legközelebb március 10-én, vasárnap a Vasas gárdájával csap össze a Szusza Ferenc Stadionban. Szurkoljunk minél többen a helyszínen az Újpest arénájában is! A Honvéd ellen már megmutattuk a fővárosban a kécskei virtust, most újra itt a lehetőség, hogy egy legendás helyszínen zengjen a ,,Hajrá Kécske!”

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TVSE

 fotók: Szentirmay Tamás