Kirchner góljai pontot értek a Siófok ellen

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a Duna Aszfalt TVSE labdarúgó csapata 2-0-s hátrányból állt fel a BFC Siófok ellen, köszönhetően Kirchner Krisztián jól eltalált lövéseinek.

Fontos meccset játszott labdarúgó csapatunk március 17-én a Sportcentrumban, hiszen a hat ponttal mögöttünk álló BFC Siófok vizitált Tiszakécskén. Vereség esetén kiesés elől menekülő üldözőink még inkább megközelítettek volna bennünket.

A mérkőzés nem indult jól. Csapatunk kissé álmosan kezdett, a siófokiak többször átfutottak rajtunk. A 11. percben is egy labdát vesztettünk az ellenfél térfelén, amiből pontos kontrát vezettek a fehér mezes vendégek, Horváth Péter pedig kíméletlenül váltotta gólra a helyzetet. 0-1.

A gólt követően is maradtak a veszélyes siófoki kontrák és a 29. percben egy szabadrúgást követően Balogh Bence eszmélt a leggyorsabban és kotorta be a kécskei lábak között a játékszert Molnár Márk kapujába. 0-2.

Nem festettek jól a dolgok kécskei szempontból a félidő közepén, még akkor sem, ha az ezúttal csatárként játszó Csáki kapufáig is eljutott. Ezek után jött Kirchner Krisztián. Középpályásunk a 35. percben lódult meg, majd kb. 18 méterre a siófoki kaputól lövésre szánta el magát. Jól tette; hatalmas gólt láthattunk. A labda a felső lécet is érintve vágódott védhetetlenül a kapuba. 1-2.

Ez a bomba, vénásan beadott mentális töltetként ért fel. A Duna Aszfalt TVSE labdarúgói bátrabban, harcosabban kezdtek el futballozni, s Károly Bálint nagyszerű szólója után szabadrúgáshoz jutottunk. A labda mögé Kirchner állt, s pár másodperccel később tökéletesen tekert a rövid alsóba. 2-2.

A szünetre újra döntetlen állást mutatott az eredményjelző.

A második félidő nem hozott sziporkázó játékot, két egyre inkább fáradó csapatot láthattak a szurkolók. Apropó drukkerek: A kécskei B-Közép ezúttal is végig biztatta a gárdát, s segítette a mai eredmény eléréséhez.

A második negyvenöt percből Károly Bálint kapufájának örülhettünk, illetve annak, hogy súlyos sérülést követően visszatért a pályára Batizi-Pócsi Balázs. Ahogy telt az idő, egyre inkább érezhető volt, nem találnak már fogást egymáson a küzdő felek, így a döntetlen igazságosnak mondható.

  1. március 17. Merkantil Bank Liga 29. forduló

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE – BFC Siófok 2–2 (2–2)

Tiszakécske, 600 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Molnár M. – Sirokmán, Kardos N., Ludánszki, Sváb – Gréczi, Kocsis G., Horváth Adrián. – (Szabó L., 10.), Kirchner – Károly (Tölgyesi, 73.), Csáki (Batizi-Pócsi, 53.)

BFC Siófok: Molnár P. – Kiss B., Izing, Lorentz (Gál M., a szünetben), Jánvári – Horváth Attila (Réti, 60.), Szakály (Zamostny, 82.), Medgyes, Magasföldi – Horváth P., Balogh B.

Gólszerző: Horváth P. (0–1) a 12., Balogh B. (0–2) a 29., Kirchner (1–2) a 35., Kirchner (2–2) a 40. percben

A mérkőzést követően a csapatok vezetőedzői értékelték a látottakat:

Szabó István (Duna Aszfalt TVSE): Le a kalappal a csapat előtt. Rengeteg problémával küzdöttünk mostanában. Mindenki láthatta, hogy kényszerűségből Csáki Robi játszott centert. Nagyon bent ragadtunk az elején, az ellenfél jobban játszott, okosabban futballozott, de a csapat megmutatta, hogy mennyire tud hajtani, küzdeni. Kiegyenlítettünk, s talán meg is fordíthattuk volna a meccset. Két kapufát is lőttünk. Összességében azonban igazságosnak érzem a döntetlent. A szurkolóink biztatása fantasztikus volt, ez miatt is születhetett meg ez a végeredményt. Nem szeretem a döntetlent, de kétgólos hátrányból felállni győzelemmel ér fel.

Ifj. Mihalecz István: Úgy gondolom, hogy a mérkőzés 90 percéből kb. 70 percet uraltunk. Teljesen megérdemelt volt a vezetésünk. Sokat léptünk előre a mai meccsen, de a lehető legnagyobb probléma továbbra is az, hogy a semmiből összehoztunk két gólt.

 Videós interjúk hamarosan a tiszakecskefoci.hu-n!

A csapat a válogatott mérkőzéseket követően, március 31-én, Csákváron játszik majd bajnoki mérkőzést. Szurkoljunk akkor is a csapatnak!

Továbbra is Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TVSE, Kécskei Krónika

(fotó forrása: BFC Siófok facebook)