Utánpótlás szezonzárót tartottunk

A Duna Aszfalt TVSE június 12-én, szerdán este tartotta meg az utánpótlás korosztályainak éves záró ceremóniáját a tiszakécskei Református Rendezvényházban.

Június elejével lezárultak a bajnokságok utánpótlás csapataink számára. Volt miért ünnepelni, ugyanis utánpótlás csapataink szépen szerepeltek a bajnokságaikban és bajnok csapatunk is volt az idei szezonban is.

Szőke Géza, Tímár Zoltán, Ádám Sándor és Benke József

A záróvacsorán Virágh Ferenc az utánpótlás szakmai felelőse kezdte a felszólalást, ahol kiemelte a korosztályok hozzáállását, főként a lány csapatokét (U16 lány és U19 lány) és gratulált mindenkinek a bajnokságokban elért eredményekhez. Kiemelte és megköszönte az edzők munkáját, ami ebben az évben is magas szintű és eredményes volt.

Utána Nyilas Elek szólalt fel. A Duna Aszfalt TVSE sportigazgatója a jövőbeni terveket ismertette és hangsúlyozta, hogy mindenki előtt nyitva áll a kapu a felnőtt labdarúgó csapat előtt az NB II-ben. Kiemelte azt a három U19-es fiú játékost: Illés Bálintot, Horváth Balázst, Pácsa Zoltánt, akik már az idei szezonban is többször edzettek az NB II-es felnőtt csapatnál. Ő is megköszönte az edzők munkáját és minden játékosnak a szorgalmát ebben a bajnoki szezonban is.

Hagyományteremtő módon most is minden korosztályból 3 játékos jutalomban részeszült az éves teljesítménye alapján, ami a következőképpen alakult:

U16 leány: Jakab Dzsenifer, Gyenes Tifani, Petrezselyem Vivien

U19 leány: Tyavoda Barbara, Hegyi Anikó, Kutasi Regina és Kutasi Vanda

U14 fiú: Simó Norbert, Hajkó András, Szabó Hunor

U15 fiú: Gammer Dominik, Vincze Dániel, Nemcsek Tamás

U17 fiú: Dorsch György, Szíjj Sándor, Alberti Dániel

U19 fiú: Balla István, Horváth Balázs, Pásztor Richárd (utóbbi nem tudott részt venni a rendezvényen)
 

Az U15-ös fiú korosztályunk magabiztosan lett bajnok. Csupán 1 vereség és 2 döntetlen szerepel 23 győzelmük mellett a tabellán, 124 rúgott góllal, és 71 ponttal (10 ponttal több, mint a második helyezetté) lettek a bajnokság győztesei.

Leány csapataink is belekóstolhattak a versenyszerű bajnoki pontvadászatba, kisebb-nagyobb sikerrel. Ez a tanulás és ismerkedés éve volt, illetve a rutin szerzésé, itt az eredmény egyáltalán nem volt szempont. De az első félévhez képest, sokkal stabilabb teljesítménnyel és kevesebb kapott góllal hozták meccseiket.

A 2018/2019-es bajnoki szezonok végére korosztályaink a következőképpen fejezték be a bajnokságainkat:

 

U14 fiú: 8. helyezés a 15 csapatból / MLSZ U-14 II. Közép-Keleti csoport

U15 fiú: 1. helyezés a 15 csapatból / MLSZ U-15 II. Közép-Keleti csoport

U17 fiú: 7. helyezés a 12 csapatból / MLSZ III. o. U17 Közép-Keleti csoport

U19 fiú: 10. helyezés a 12 csapatból / MLSZ III. o. U19 Közép-Keleti csoport

U16 Leány: 7. helyezés a 7 csapatból / MLSZ Leány U-16 HNP Dél-Keleti csoport

U19 Leány: 9. helyezés a 9 csapatból / MLSZ Leány U-19 Dél-Keleti csoport

Az eredményhirdetés után, és a díjak átvétele után, mindenki nekiláthatott a finom vacsorának, amit a Tiszakécskei Református Rendezvényház biztosított.

Ezt követően mindenki jóllakottan indulhatott haza, hogy megkezdje a szezon kipihenését és a következő szezonra való felkészülést, ami nagyjából másfél hónap múlva kezdődik meg a nyári alapozással.

Duna Aszfalt TVSE