Bravúros szezonkezdet: Győzelem Békéscsabán!

A Duna Aszfalt TLC labdarúgó csapata a Merkantil Bank Liga 1. fordulójában Békéscsabára látogatott és Kirchner Krisztián góljával 1-0-s győzelmet aratott.

2019.08.04. Merkantil Bank Liga NB II 2019/2020 I. forduló

Békéscsaba, Kórház Utcai Stadion, 1360 néző

vezette: Pillók (Kovács II. G., Tőkés)

Békéscsaba 1912 Előre – Duna Aszfalt Tiszakécskei LC 0 – 1(0 – 0)

Békéscsaba: Ribánszki – Szalai, Farkas M., Szélpál N., Mészáros M. – Bidzilya (Pusztai, 77.), Király, Pantovics (Ilyés, 80.), Faragó – Máris (Varga T., 55.), Kovács Á.

Duna Aszfalt TLC: Varga Á. – Erdélyi, dr. Kardos, Preklet, Sváb – Kirchner (Oláh M., 79.), Kocsis, Tölgyesi (Ludánszki, 90.), Nyilas, Gréczi G. (Fábio Nascimento, 86.) – Zádori

gól: Kirchner (54.)

Schindler Szabolcs (vezetőedző Békéscsaba 1912 Előre): Nehéz, kiélezett mérkőzést játszottunk, amit végig támadtunk, de az ellenfél egyszer átjött a térfelünkre, gólt lőtt és elvitte a három pontot. A gól előtt megsérült az egyik játékosunk és nem tudtuk levédekezni azt a területet. A helyzeteket be kell rúgni. (beol.hu)

 

Simon Antal (vezetőedző Duna Aszfalt TLC): Az első félidőben nem nagyon találtuk a mérkőzés ritmusát. A Csaba gyors labdabiztos játékot játszott, a mi játékunkba több hiba is csúszott. Ennek ellenére nagy helyzetük nem volt, a mezőnyben folyt a játék. A második félidő elején egy labdakihozatalunk után Sváb, Nyilas és Kirchner játszott össze, majd utóbbi ballal szép gólt rúgott. A csapat ezt követően fegyelmezetten, stabilan futballozott és megtartotta az előnyét. A fiúk mentálisan nagyon rendben voltak, s mindent megtettek a győzelemért.

Érdekesség: A szombati szurkolói ankéton az egyik törzsszurkoló Simon mesternek kifejtette a kívánságait a csapattal kapcsolatban, s az első meccsel kapcsolatban csak annyit jegyzett meg: ,,Kezdetnek Békéscsabán elég, ha 1-0-ra nyerünk.”

Nagy öröm a tiszakécskei sportbarátok számára, hogy a csapat egy erős rivális ellen sikerrel kezdett idegenben. Ráadásul ezzel továbbra is mumusai vagyunk a Békéscsabának, akik még sohasem győztek kécskei csapat ellen.

Településünkről sok szurkoló elutazott Békés megye székhelyére. Kint pompáztak a kék-sárga zászlók a lelátón. Szólt a Hajrá Kécske! Emlékezetesre sikerült a bajnoki rajt. Ennek okán is, hétközi meccs ide vagy oda, minden bizonnyal szerdán is sokan kilátogatnak a Sportcentrumba, amikor is az FC Ajka lesz az ellenfél. Az ajkaiak az első fordulóban az ETO ellen maradtak alul, ott szintén 0-1-lett a végeredmény.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC

fotók forrása: beol.hu (Nagy Károly)