Megkezdték bajnoki szereplésüket utánpótlás csapataink is

Benke József, az U15-ös csapatunk edzője:
Megkezdődtek az országos utánpótlás bajnokságok. U-14, U15-ös csapataink az MLSZ II. osztály dél-keleti csoportjába kerültek besorolásra, itt a Békéscsaba Előre, Békéscsaba UFC, DAFC Szeged, Sz.-Cs. Grosics Akadémia, Gyula, Hódmezővásárhely, Maros-Menti UFC, Mercedes-KLC, OMTK-ULE, Szeged GA, SZEOL, Szolnok, Törökszentmiklós csapataival mérhetjük össze tudásunkat. A nem túl hosszú, viszont annál tartalmasabb felkészülési időszak után izgatottan vártuk a bajnoki rajtot.
Első fordulóban Gyula csapatát láttuk vendégül. A rekkenő hőség ellenére a fiúk végig fegyelmezetten, maximális koncentrációval játszottak, aminek az eredményeként gyorsan meg is szereztük a vezetést majd növelni is tudtuk azt. Ellenfelünk az első félidőben még tudott szépíteni. A második félidőt fizikálisan jobban bírtuk ellenfelünknél, még négyszer sikerült bevenni a gyulai kaput, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot.
Duna Aszfalt TLC – Gyulasport N. KFT    6 : 1
G.sz.: Szabó H. (3), , Kajtár M., Kalló M., Ludvigh Z.
Tímár Zoltán, U17-es csapatunk edzője:
U17-es csapatunk Békéscsabán kezdte meg a szezont, a Békéscsabai UFC csapata ellen. Elég álmoskásan kezdett mindkét csapat, a kapuk elvétve forogtak veszélyben, inkább a mezőnyben csörgedezett a játék. Az első nagyobb helyzetet a csabaiak alakították ki, amikor kapusunkra vezette támadójuk a labdát, de Doma hárított. Pár percre rá hasonló lehetőség adódott előttünk is, ám mi ezt ki is használtuk, Dáriusz nem kegyelmezett. A második félidőre aztán egy gyors gólváltás után kicsi nyomás alá kerültünk, amit egy újabb pontrúgással sikerült rövidre zárnunk. Majd egy jogos tizenegyessel beállítottuk a 4-1-es végeredményt és hoztuk el a viharsarokból az értékes pontokat.
Mai napon Klemenc Márk és Kemény Dáriusz érdemli meg a kiemelést, mindketten “Puskás-díj”-as szabadrúgásgólt szereztek.
Békéscsaba UFC – Duna Aszfalt TLC 1 – 4
G.sz.: Kemény D. 2, Klemenc, Szólát
Duna Aszfalt TLC
(Alsó fotók forrása: BSanya/indafotó)