Villanyfényes győzelem a Balaton-partiak ellen

Villanyfényes bajnoki mérkőzésen sikerült 2-1-re legyőzni a BFC Siófok gárdáját.

Mind a csapatnak, mind a szurkolóknak nagyon hiányzott már egy bajnoki győzelem, s talán így hátrányból fordítva még többet ér a siker mentálisan is. Ráadásul a Siófokot még sohasem győzte le kécskei csapat, most ennek is eljött az ideje. Az látható, hogy a villanyfényes mérkőzés plusz hangulati tényező egy-egy meccs alkalmával, hiszen rangot ad a sporteseménynek.

Csapatunk nagyot küzdött a mai napon, s ennek meg lett az eredménye, három pontnak örülhettünk.

 

2019.10.20. Merkantil Bank Liga 13. forduló

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC – BFC Siófok 2–1 (0–0)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 550 néző, vezette: Nagy Róbert (Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Duna Aszfalt TLC: Varga Á. – Erdélyi B., Preklet, Kardos, Sváb – Kocsis G., Szuhodovszki (Szabó D., 58.), Durso (Tölgyesi, 63.), Fabio – Nyilas (Kirchner, 31.), Zádori

BFC Siófok: Hutvágner – Csilus T. (György, 74.), Jagodics B., Lorentz, Bora, Kiss B. – Horváth A. (Elek, 82.) – Szakály D., Tajthy, Balogh B. (Bencze, 64.) – Horváth P.

Gólszerző: Horváth P. (11-esből, 0–1) az 54., Szabó D. (1–1) a 70., Kardos (2–1) a 86. percben

 

A mérkőzést követően a csapatok vezetőedzői értékelték a látottakat:

Simon Antal (Duna Aszfalt TLC): Az előzetes várakozásnak megfelelően egy nagyon jó csapat érkezett hozzánk. Magabiztos játékot játszottak. Az elmúlt hetekben mi is új taktikát gyakoroltunk és a stáb nagyon jól dolgozott. Ma 0-1-nél is lehetett érezni, hogy van tartalék a csapatban. A döntetlenben ekkor is bíztam és szerencsére a mérkőzést is megnyertük hazai közönség előtt, villanyfényes bajnokin.

Nagyon fontos volt a csapat számára a győzelem, hiszen az előző bajnokikon nagyon sokszor nüanszok miatt buktunk el szoros meccseket. Ez a siker megadhatja a hitet labdarúgóinknak, s a közös munkával további sikereket érhetünk el.

 

Gál István (BFC Siófok): A mai napon egy nagyon jól játszó Duna Aszfalt TLC ellen léptünk pályára. El kell ismernem, hogy a meccs elején hátrányba is kerülhettünk volna. Fegyelmezetlenül játszottunk, sok hibával. Aztán, ahogy telt a meccs sikerült feljavulnunk, talán a gólunk is reális volt, de nem használtuk ki a találatot követő lehetőségeinket. Óriási hiba után, az ellenfél kiegyenlített, majd egy egyéni hibát követően a győztes találatot is megszerezték. Ezek után nehéz mit mondanom. Ennyi hibával nem szolgáltunk rá a döntetlenre sem, így a Tiszakécske megérdemelten nyert.

A csapat legközelebb Szegeden, az impozáns Szent Gellért Fórumban lép pályára bajnokin, jövőhéten vasárnap. Az új szegedi stadionba minden sportbarátnak érdemes lesz ellátogatni, egyedisége és atmoszférája miatt is, zúgjon ott is a Hajrá Kécske! Azt követően pedig jön a várva várt hazai Magyar Kupa mérkőzés az NB I-es Kaposvár ellen, újra villanyfényes körítés mellett!

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC