Fájó pontvesztés a Kazincbarcika ellen

A 76. percben még 2-0-ra vezettünk, uraltuk a meccset, kapufát lőttünk, majd egy hibát követően ,,feltámadt poraiból” a vendégcsapat és az utolsó pillanatban döntetlenre hozta a meccset.

2020.02.09. Merkantil Bank Liga NB II 23. forduló

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC – Kazinbarcika SC 2 – 2 (1 – 0)

Tiszakécskei Városi Sportcentrum, 450 néző, vezette: Takács Tamás

Duna Aszfalt TLC: Varga- Erdélyi, Csáki, Preklet, Farkas- Tóth, Tölgyesi, Lukács(Gréczi), Kirchner(Horváth), Simon- Máté(Zádori)

KBSC: Horváth- Fótyik, Németh(Géringer), Heil, Berki(Gábor), Kovac, Iszák, Krausz, Toma, Frakas A., Oldal(Hegedűs)

gólszerzők: Kirchner a 38.-, Lukács a 46. percben ill. Kovác a 77.-, Krausz a 93. percben

Lukács Dániel elfutásai élményszámba mentek.

Az első félidőben kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt. A félidő végére egyre veszélyesebbé vált csapatunk támadójátéka. A 38. percben Lukács Dániel beadása után Kirchner maradt üresen középen az ötös magasságában, s könnyedén helyezett a kapuba.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért. Rögtön az elején Lukács Dániel kettőre növelte előnyünket. A Honvédtól érkezett támadó csapatunk egyik legjobbja volt a mai meccsen. Villámgyors elfutásaival rendre zavart okozott a barcikai védőknek.

A második gól után lendületben maradt csapatunk. Simon Márk két átlövéssel is veszélyeztetett, az egyiknek a keresztléc állta útját.

Ebben a periódusban semmi jel nem utalt arra, hogy az addig halovány vendégek visszajönnek a meccsbe.

Aztán a 77. percben megváltozott a mérkőzés képe. Csáki hibája után Kovác Alan szépített. A barcikaiak ,,megérezték a vérszagot” és  sorra vezették a támadásokat, a 93. percben pedig a döntetlent érő gólt is megszerezték.

Fájó a pontosztozkodás, mert több volt ebben a meccsben 1 pontnál.  Legközelebb a listavezető MTK otthonába látogatunk, nem lesz könnyű, de mindent meg kell tenni a pontszerzés érdekében.

Virágh Ferenc, vezetőedző Duna Aszfalt TLC: 70 percig nagyjából az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. A szünetben direkt felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy ne hibázzunk hátul, egyszerűen játsszunk, mert a Barcika van olyan jó csapat, hogy ha megérzi a vér szagát, akkor kihasználja majd a lehetőségeit. Nem tudtuk megrúgni a harmadik gólt, pedig benne volt a meccsben. Volt két-három olyan lehetőségünk, amiből eldönthettük volna a találkozót. Ez nem történt meg. Érthetetlen számomra, ahogy a belső védőink hátul elkezdtek passzolgatni, amikor csak arra vártak a vendég játékosok, hogy letámadhassák őket. Nem csak csalódott vagyok, hanem mérges is. Odaadtunk egy pontot a Barcikának.

 

Dzurják József, asszisztens edző, KBSC: Az első 60 percünk gyalázatos volt. Az agresszív hazai csapat ellen enerváltan futballoztunk. Óriási szerencsénk volt, hogy meccsben tudtunk maradni. Egy nagy egyéni hiba kellett ahhoz, hogy a mi csapatunk elinduljon felfelé és játssza azt a játékot, amit már az első perctől kellett volna. Ha szerencsével is, de szereztünk egy pontot.

Továbbra is Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC