Ifjabb Nyilas Elek visszatért Tiszakécskére

A Duna Aszfalt TVSE a téli szünetben leigazolta ifjabb Nyilas Eleket, aki a középpályán jelenthet komoly erősítést csapatunk számára.

Pár évvel ezelőtt a megyei I. osztályban már pályára léphettél tiszakécskei színekben. Hogyan emlékszel vissza arra az időszakra?

Egy súlyos sérülést követően másfél hónapot töltöttem itt. Akkor még édesapám volt a vezetőedző. Nekem edzéslehetőségre volt szükségem, hogy minél hamarabb formába lendüljek. Tulajdonképpen először csak arról volt szó, hogy itt edzek a csapattal, aztán úgy alakult, hogy le is igazolt a Tiszakécske és a bajnokság végén két vagy három mérkőzésen pályára is léptem.

Akkor már kaptál egy kis ízelítőt a kécskei csapatról, az itteni atmoszféráról. Milyen emlékeket őrzöl arról az időszakról?  

Akkor már elindult itt a fejlődés a tulajdonos úrnak köszönhetően. Édesapám akkor kezdett el a településen edzőként dolgozni. Lehetett látni, hogy nagyon világos céljai vannak a csapatnak. Minél hamarabb fel akartak jutni a megyei osztályból. A háttér stabil volt és a stadion felújítása is elkezdődött.

Milyennek találod az akkori és a mostani öltözői légkört?

Már akkor is családias volt a hangulat a csapat körül. Abból a brigádból csak két-három játékos maradt mostanra, viszont a most itt játszók közül is sokakat ismerek. A Sváb Danival és a Batizi-Pócsi Balázzsal játszottam korábban együtt, velük egy korosztály is vagyunk. Ellenfélként már mindenkivel találkoztam. Mint régi jó sportbarátok ismertük egymást.

Hol játszottál eddig a pályafutásod alatt?

Sok helyen játszottam már. Utánpótlás korosztályban a Fradiban és a Vidiben. A Videoton második csapatában mutatkoztam be a felnőttek között. Ezt követően a Fradi leigazolt és kölcsönbe kerültem a Soroksárhoz, aztán Vácon, Cegléden és Mezőkövesden is játszottam. Ezek azok a csapatok, amelyekkel az NB I, NB II-ben szerepeltem.

Mi volt a fő motiváció, hogy Tiszakécskére szerződj?

A fő oka az volt, hogy Cegléden változás történt a lehetőségek terén. Igaz, hogy nagyon szép másfél évet töltöttem ott. Eredményesek voltunk a csapattal, de most elérkezett a váltás ideje. A tabella is azt mutatja, hogy ez a csapat előrébb tart. Remélem, hogy velem még előrébb végzünk és nekem és a csapatnak is jó fél szezonja lesz.

Duna Aszfalt TVSE