Elkezdődött a felkészülés a tavaszi szezonra

A Duna Aszfalt TLC NB II-es labdarúgó csapatának tagjai január 3-án két edzéssel megkezdték a felkészülést a február elején rajtoló tavaszi szezonra.

Klubunk honlapjának Nyilas Elek, szakmai igazgató és Virágh Ferenc, vezetőedző nyilatkozott.

Nyilas Elek:

Február 2-án már bajnoki mérkőzést játszunk. Mióta a labdarúgás berkeiben dolgozom, ilyen rövid időt még egyszer sem szabtak meg a téli felkészülésre. Ez szakmailag is sok mindent felülír. Kevesebb volt a játékosok pihenője egy hosszú őszi szezont követően, amely mellett már két tavaszi előrehozott bajnokit is lejátszottunk decemberben. Természetesen alkalmazkodunk ehhez a helyzethez és igyekszünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni. A jövőhét végén elutazunk egy hétre Bükkfürdőre, ott edzőtáborban veszünk részt. Ahogy már korábban is nyilatkoztam, a játékoskeretben is lesz még mozgás.

Ahol erősítésre szorulunk, oda mindenképpen igazolnunk kell. Ami a legszükségesebb, hogy a gólszerzés terén előre lépjünk. Remélhetőleg ebben a félévben javulni fog a helyzetkihasználásunk. Természetesen a csatárposzt mellett, a kapusok kivételével, a többi csapatrészbe is igazolnunk kell. Szeretnénk még stabilabbá tenni az együttesünket.

Virágh Ferenc:

Nagy megtiszteltetés, hogy vezetőedzőként folytathatom Tiszakécskén. Hat évet dolgoztam segédedzőként, boldog vagyok, hogy megmérettethetem magam vezetőedzőként is. Állok elébe a feladatoknak, nagy tettvággyal várom a kihívásokat. Szeretném megmutatni, hogy Kécskén is van jó futball és azt, hogy ennek a csapatnak a középmezőnyben van a helye.

Szinte a teljes keret egészségesen kezdte meg a felkészülést. Ludánszki Bence és Dr. Kardos Norbert bajlódott az elmúlt időben sérüléssel, de már ők is munkához láttak. Egyedül Nyilas Elek korábbi sérülése miatt kényszerül hosszabb rehabilitációra.

A felkészülés elején különféle méréseket végzünk és a fizikális felkészítésre helyezzük a hangsúlyt. Nem sok időnk van, hiszen négy hét múlva már bajnokit játszunk. A jövő héttől minden nap két edzésünk van, szerdán már edzőmérkőzést játszunk az Újpest ellen. Vasárnap indulunk Bükkfürdőre edzőtáborba, öt napra. Miután hazajöttünk a Békéscsaba gárdájával folytatjuk a felkészülést.

Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC