Rutinos kapussal erősödött keretünk

Antal Botond(30) eddigi pályafutása során még sosem futballozott a honi második vonalban. Csak NB I-es klubokban védett, illetve fiatalként az angliai Watfordban. A következő szezonban már a Tiszakécskei LC kapuját védi az ellenfelek lövéseinél.

Hol futballoztál eddig?  

Újpesten nevelkedtem, onnan kerültem az angol Watfordhoz. Miután hazatértem Kecskeméten mutatkoztam be az NB I-ben. Utána Kaposváron, Diósgyőrben és Mezőkövesden futballoztam. A Tiszakécskei LC lesz az első NB II-es klubom.

Szerepeltél-e korábban utánpótlás válogatottban?

Az U20-as korosztályig játszottam utánpótlás válogatottban.

Miért választottad a Tiszakécskei LC-t?

A tiszakécskei klub egy hatalmas fejlődésen megy át infrastrukturálisan és szervezettségében is. Olyan jövőképet vázoltak fel elém, amelynek én is szeretnék a részese lenni és szeretném segíteni a klubot. Emellett az is szerepet játszott a döntésemben, hogy a Visinka Edével folytatott telefonos egyeztetés során elmondta nekem, hogy kapusposzton szüksége lenne a segítségemre.

Játszottál valakivel együtt a TLC jelenlegi keretéből?

Játszottam korábban Balázs Benjáminnal, Kalmár Ferenccel és Farkas Andrással. Ismertem a szakmai stábot is. Németh Viktor kapusedző Kecskeméten csapattársam volt. Visinka Ede vezetőedzővel két ízben dolgozhattam együtt, Kecskeméten és a Diósgyőrnél. Könnyen ment a beilleszkedés, mindenki szeretettel fogadott.

Mire lehet képes a kécskei csapat ebben a szezonban?

A klub vezetése által meghatározott célkitűzéseket el kell érnünk, de remélem, hogy tudunk egy olyan meglepetést szerezni, ami még ezeket a célokat is túlszárnyalja.

TLC