Őszi első lett a Duna Aszfalt TVSE

Fél távnál első helyen zárt labdarúgócsapatunk, miután a 15. fordulóban 3-2-es győzelmet aratott a Lajosmizsei VLC felett.

Lassan beköszönt az adventi időszak, így a honi megyei I. osztályban egy időre szögre akasztják a stoplis cipőket. Az őszi szezon lezárása a Tisza-partján november 19-ére esett, amikor is a Lajosmizsei VLC vizitált a Sportcentrumban. A találkozóra nagyjából háromszázan látogattak ki, szurkolóink kiváló hangulatban szoríthattak bajnokaspiráns csapatunknak. Még névnapi és születésnapi köszöntésnek is tapsolhattak a lelátón. A hangfalakból kiváló zene szólt, minden adva volt egy remek szombat estéhez.

Csapatunk úgy jött ki a pályára, ahogy azt kell egy bajnokesélyesnek; egyből neki esett az ellenfélnek. Aztán a jobb szélen valaki villámgyorsan megfutott egy-két játékosunkat, kék-fekete mezben a jobb szélen. Ritka látvány volt ez errefelé az ősszel. Talán csak a zalaegerszegi Bailo Dávidtól láttunk hasonlót a kupameccsen. ,,Fúúú de gyors” hallatszott a lelátóról – ,,Ki ez? Jah, a Juhász Miki” Aki tavaly még kék-sárgában, nálunk kergette a labdát. Másik ismerős is volt a mizsei csapatban, egészen pontosan a kapuban: Varga Ottó személyében, aki szintén játszott nálunk korábban, s az elmúlt ősszel már a Kecel itteni pontszerzéséből is vastagon kivette a részét. Így két lajosmizsei játékos képességeivel tisztában lehettünk.

Szerencsére aztán jött a 15. perc, amikor a kécskei rohamok góllá érettek. Az egész meccsen jól játszó Juhász László húzódott be középre és bődületesen nagy gólt ragasztott az ellenfél kapujába. 1-0.  A gól után folytatódott a hazai offenzíva, majd a 20. percben egy hibánkat Juhász Miklós büntette: 1-1. A semmiből születő vendégtalálat meg is fogta egy időre a csapatot, akadozott a játékunk, de a fölényünk továbbra is egyértelmű volt. Ennek köszönhetően még az első félidőben sikerült egyenlíteni, egy szép támadás végén. Oláh Máté kanyarintott be a jobb oldalról, pontosan Székely Dávid fejére, aki a hálóba fejelt. Ez volt Székely 10. gólja, csak úgy, mint Juhász Lászlónak. Ők egész ősszel fej-fej mellett haladtak a mesterlövészek listáján és a Duna Aszfalt TVSE házi gólkirályai lettek. Az egész mezőny tekintetében három játékos előzi meg őket (Salami, Nagy és Harnos).

A második játékrészben folytatódott a kécskei mezőnyfölény, de sok hiba csúszott mindkét csapat játékába. Ilyenkor mondják a szakemberek, hogy már nagyon szezonvége van. Fanyalogni persze, senkinek nem lehetett oka, hiszen csapatunk hatalmasat hajtott ebben a félévben, rengeteg szép élménnyel megajándékozva minket.

szezonzaro11A harmadik gólunk a 85. percben született meg. Egy jobb oldali szöglet után Varga Ottó pont az előrehúzódó hátvédünk, Csáki Róbert elé ütötte a labdát. Az ősz nagy felfedezettje pedig higgadttan gurított a kapuba. 3-1. A végén még született egy vendégtalálat. Juhász Miklóst ugratták ki nagyszerűen, aki nem hibázott és beállította a 3-2-es végeredményt.

Első helyen mehetünk a jól megérdemelt téli szünetre! Csapatunk a lefújást követően megkapta a neki járó tapsot a szurkolóktól. S bár a hármas sípszó utáni pillanatokban még láthattunk egy-két csüggedtebb játékost a meccs összképe miatt, ekkor mindannyian rájöhettek: Ez a szurkolótábor már régóta nagyon szereti őket, talán az októberi kecskeméti győzelem volt az eggyé válás mérföldköve. Mindenki; csapat, szurkolók büszkén mehetnek a téli szünetre, egy-egy unalmas téli estén jókedvűen szemezgetve a tabellával. A sokak által élre áhított Kecskeméti LC egy ponttal mögöttünk, majd tőlük is leszakadva a teljes mezőny követ minket jókora távolságból. Egy szó, mint száz: Szép volt fiúk!

Tavasszal folytatódik a versenyfutás, nagy izgalmak várhatóak. HAJRÁ KÉCSKE!!!

A mérkőzés után Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatója nyilatkozott a Kécskei Krónikának.

Hogyan értékeli ezt a mérkőzést?

Olyan meccs volt, amilyet vártunk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű. Sok-sok győzelemmel és egy döntetlennel vezetjük a bajnokságot, mindig arra törekszünk, hogy közönségszórakoztatóan játszunk. Azonban ez nem sikerülhet mindig. Ezúttal mi magunk törtük meg kétszer saját hibánkból a lendületünket. Szezon vége van, fogyott a koncentrációnk, rengeteg edzés és meccs van mögöttünk. Hatalmas a teher, hiszen állandó a győzelmi kényszer. Arról nem is beszélve, hogy a megyei futballtérképen hogyan állnak hozzánk. Egy biztos: Csapatunk nagyon jó. Most kínlódva nyertünk, de ennek a győzelemnek sokkal nagyobb értéke volt számomra, mintha 8-0-ás gálameccsel rukkoltunk volna ki. Hiszen ez a csapat, ha kell, így is tud nyerni, vért izzadva, de tud gálázni is. Mi tettük magasra a lécet. A Barcelona és a Real Madrid sem tud mindig szemet gyönyörködtetően játszani. Őszi elsők vagyunk, büszkének kell lennünk az elért eredményekre!

szezonzaro4Milyen érzés a tabellára pillantani fél távnál?

Nagyon jó. Ennek ellenére nem pihenünk, illetve a játékosok azért egy keveset fognak. Én viszont már a holnapi naptól fogva azon töröm majd a fejem, hogy hogyan tovább.

Mikor kezdődik a téli felkészülés?

Január második felében, attól függően, hogy mikor kezdődik a tavaszi szezon.

Milyen tavaszt vár?

Eredményeset elsősorban. Sokat fogunk érte dolgozni, tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz. Megtapasztaltuk már azokat a dolgokat, amiket meg kell, mind a pályán, mind azon kívül. Tanultunk a tavalyi év hibáiból.

Várható még erősítés a télen?

Elképzelhető, hogy lesz egy-két igazolás, de ez a csapat egyben van, így nagyon nagy mozgás a keretben nem várható.

2016.11.19. Tiszakécske, Sportcentrum, Bács-Kiskun megyei I. osztály, 15. forduló

300 néző, vezette: Fehérvári Patrik, asszisztensek: Antal Péter, Allaga Iván

Duna Aszfalt TVSE – Lajosmizsei VLC  3 – 2 (2 – 1)

Duna Aszfalt TVSE: Bszezonzaro13elecan – Oláh, Markovic, Csáki, Polyák, Holecz(Nagy), Juhász(Bagi), Szabó, Székely(István), Vladul(Csurka), Kalmár(Káli)

gól: Juhász L., Székely, Csáki ill. Juhász M. (2)

ifjúsági: 1 – 4

 

 

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Szöveg, fotók: sel