Minden vágyam magasba emelni a bajnoki trófeát

Csapatkapitányunkkal, Oláh Mátéval beszélgettünk.

Hol kezdtél el focizni?

Soltvadkertről származom, így a Soltvadkerti TE utánpótlás csapatainál kezdtem el játszani, majd 14 éves koromban kerültem Kecskemétre, ahol U-19-ig futballoztam. Utánpótlás válogatott is voltam. Miután kiöregedtem az utánpótlásból a Ferencváros NB II-es csapatához igazoltam, ahol két évig maradtam. Ezután Ceglédre, szintén az NB II-be kerültem, majd onnan másfél éve jöttem el Tiszakécskére.

oli4

Játszottál az ezüstérmes és megyei kupagyőztes csapatunkban, illetve az idei együttesben is alapember vagy. Mit gondolsz mi a különbség a két gárda között?

Nem egyszerű a kérdés, de úgy gondolom, hogy képességbeli különbség nincs a két brigád között, hiszen mindkettőben játszottak nagyon jó futballisták. Viszont ez az új csapat mentálisan érettebb. Úgy látom, hogy több győztes típus van a mostani kollektívában, ők pedig jó hatással vannak a társaságra. Bevonzzuk a győzelmeket.

oli1

A játékosok választottak meg csapatkapitánnyá?

Nem, a szezon elején a mester jelölt ki.

Településünket, Tiszakécskét már korábban is ismerted?

Nem. Akkor jártam itt először, amikor ideigazoltam. Azóta nagyon megtetszett a város, szeretek itt lenni. Igaz közben sokat ingázom, hiszen Budapesten végzem a Gazdasági Egyetemet a külkereskedelmi karon, és Soltvadkertre is gyakran hazalátogatok.

oli5

Kiélezett versenyfutás van a Duna Aszfalt TVSE és a Kecskeméti LC között a bajnokságban. Mi dönthet a bajnoki cím sorsáról?

Én jobbnak tartom a saját csapatunkat a kecskemétinél. Mondom ezt úgy, hogy maximális tisztelettel viszonyulok a KLC játékosaihoz. Úgy gondolom, hogy a mi  csapatunk jobban összeért mint a kecskeméti és mi tűzbe mennénk egymásért. Mindent megteszünk azért, hogy a bajnoki címet ide hozzuk Kécskére és itt tudjunk ünnepelni veletek!

Akkor örömmel a magasba emelnéd a bajnoki trófeát?

Jelenleg ez minden vágyam!

oli3

felső kép(diktafonos): Csikós János