Stabil alapot építünk a tavaszi szezonra

Elkezdődött a Duna Aszfalt TVSE labdarúgó csapatának szezon előtti felkészülése.  A csapat gőzerővel fogott bele az alapozásba, az edzőmeccseken pedig erős ellenfelek ellen játszhatnak labdarúgóink. A felkészülésről Nyilas Elekkel, a Duna Aszfalt TVSE szakmai igazgatójával beszélgettünk.

Mikor kezdődött el a felkészülés?

Január 11-én, huszonhárom fős kerettel, jó hangulatban, sérülésmentesen kezdtük el az alapozást. A játékosok a téli pihenő alatt is kaptak egyéni edzésprogramot, de örömmel konstatáltam, hogy mindenkinek hiányzott már a közös tréning is. Így van ez rendjén, a spotembereknek ez az életük, készülünk, hogy a legjobb formánkat hozzuk, amikor eljön a versenyzés ideje.

A nagy hideg mennyire befolyásolta a munkát?

Természetesen ehhez a körülményhez is alkalmazkodnunk kell. Nagy figyelmet fordítottunk rá, hogy megfelelő gyakorlatok legyenek az edzéseken, a játékosok minél kevesebbet álljanak, intenzívebb, de rövidebb tréningeket tartunk a kemény mínuszok idején. A nagy műfüves pályán edzünk, s hamarosan birtokba vehetjük a műfüves sportcsarnokot is. Úgy gondolom, hogy a Sportcentrumban irigylésre méltó körülmények között készülhetünk.

Történtek változások a keretben?

Nagy változások nincsenek játékosállományunkban. A Duna Aszfalt TVSE labdarúgói ősszel megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. Kis vérfrissítés azért várható. Minden posztra két hasonló képességű játékosunk van, így egészséges versenyhelyzet van a kereten belül.

Mit láthatnak a szurkolók az első edzőmeccseken?

Ezek a találkozók még másról szólnak mint a bajnoki mérkőzések. A kemény felkészülés közepette, még nem várhatjuk el, hogy sziporkázzanak a pályára lépők. Ezek a meccsek a felkészülés szerves részét képezik. Az első meccset január 21-én Nagykőrös csapata ellen játsszuk, s minden játékosunk egy félidőt kap a pályán.

A bajnoki rajt ott lebeg már a szemek előtt?

A bajnokságig még sok idő van hátra, addig a munkára kell összpontosítanunk. Olyan felkészülést végzünk el, amelyre nyugodtan alapozhatunk majd a bajnokság során.

16114070_1213550998698185_4335224377414807421_n

fotók: Duna Aszfalt TVSE & sel