Őrült meccsen győzött a Duna Aszfalt TVSE

Az NB III Közép csoportjának 5. fordulójában Budapestre utazott labdarúgó csapatunk, ahol a Rákosmente KSK ellen vívott fordulatos, gólgazdag mérkőzést. Gárdánk mentális erejét mutatja, hogy a hajrában lőtt góllal a maga javára döntötte el a párharcot.

Csapatunk már kettő nullára is vezetett az első félidőben Oláh és Kirchner góljaival, a házigazdák azonban egyenlíteni tudtak még a szünet előtt. Lélektanilag rendkívül fontos időpontban egalizáltak, akkor amikor nekünk már nem volt idő a válaszra.

A második félidőben aztán a vezetést is megszerezték, de Szabó István fiai újra megcsillogtatták páratlan küzdő szellemüket, s előbb Annus Árpád révén egyenlítettek, majd a szintén csereként beálló Horváth Bence 93. percben góljával a győzelmet is kicsikarták. Olyan győzelem volt ez, amiből a jövőre nézve jócskán lehet erőt meríteni.

Hatalmasra hízott a veretlenségi sorozat

Legutóbb 2016.05.28-án a Kiskunfélegyházi HTK-tól szenvedtünk vereséget bajnokin, ami azt jelenti, hogy a Duna Aszfalt TVSE 36 bajnoki mérkőzés óta veretlen (az osztályozókat is beleszámítva)! Ez az időszak már lassan másfél évre rúg. Az a bizonyos vereség még az előző előtti (2015/2016-os) bajnokságban volt!

Csapatunk kiváló sorozatát szeptember 16-án a Dunaújváros ellen folytathatja hazai pályán, ami ismét egy rangadónak, egy kőkemény meccsnek ígérkezik, a harmadik helyen álló Duna-partiak ellen. Nincs más hátra: Irány a lelátó! Zúgjon a Hajrá Kécske!

Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője értékelt a Rákosmente elleni csata után:

Szabó István

Ez a meccs egy flúgos futam volt. Nagyon nem voltam megelégedve a mérkőzés egyes szakaszaiban a játékunkkal. 2-0-ás vezetésünknél le kell tudnunk zárni egy párharcot! Kisebb infarktust lábon kihordtam ez alatt a mérkőzés alatt. Problémáink voltak a középpályán, taktikai hibákat vétettünk. Az viszont mentális erőnket mutatja, hogy az ellenfél fordításánál sem estünk össze. A cseréink nagyon jól szálltak be, s a mai napon Fortuna is mellénk állt. Igaz, annak van szerencséje, aki tesz is érte. A jövőben el kell kerülnünk, hogy ennyi gólt kapjunk, javítanunk kell a csapat közös védekezésén. Köszönjük, hogy ismét sok szurkolónk elkísért minket, s a végén együtt örülhettünk velük.

 

2017.09.09. NB III. Közép csoport 5. forduló

Budapest, vezette: Derdák Marcell

Rákosmente KSK – Duna Aszfalt TVSE  3 – 4 (2 – 2)

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Oláh, Dr. Kardos, Polyák, Kocsis, Juhász(Annus), Szabó, Tölgyesi, Bartucz(Markó), Kirchner(Horváth), Puskás

gól: Vattai, Lucz, Herczeg ill. Oláh, Kirchner, Annus, Horváth

5 Kirchner Krisztián újra gólt szerzett.

 

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!