Vissza akartam térni Tiszakécskére

Zeljko Belecan a Duna Aszfalt TVSE nagy visszatérője. A rutinos kapus a megyei I. osztályú pontvadászatban bajnokságot nyert a Tiszakécskével, de nem szerepelhetett a magasabb osztályban, így Kecskemétre került egy szezon erejéig. (Nem mellékesen ott is bajnok lett.)  Mostanra minden akadály elhárult az elől, hogy visszatérjen arra a településre, amit annyira megszeretett, így az NB II-ben rá is számíthatunk.

Korábban nem írtunk játékos pályafutásodról. Hol sportoltál mielőtt anno Tiszakécskére kerültél?

2010-ben jöttem Magyarországra, az NB III-ban szerepeltem a KITE Szeged színeiben. Akkor feljutottunk a csapattal. Egy szezon után visszatértem Szerbiába egy rövid időre, aztán újra Szegedre kerültem három évre. Ekkor az NB II-ben és az NB III-ban szerepeltünk. Ezt követően Békéscsabán, majd Gyulán, az ottani Szeged 2011 Akadémián futballoztam. Ezt követően kerültem első ízben Tiszakécskére.

Az a hír járta, hogy te nagyon visszavágytál ebbe a csapatba, erre a településre. Mi fogott meg ennyire Tiszakécskében?

Sok helyen dolgoztam már Magyarországon, de sehol sem tapasztaltam ehhez fogható közeget. Nagyon rendes emberek vesznek körül itt minket Tiszakécskén. A klub vezetésétől, az edzőkön át, a szurkolókig, mindenki rendkívül szimpatikus, barátságos. Itt lakunk a párommal és a kislányommal a településen, akkor is innen jártam be, amikor Kecskméten játszottam. Nem tudom miért, de olyan nekem ez a város, mintha 100 éve itt élnék.

Mik a céljaid a Tiszakécske csapatával?

Az a reális cél véleményem szerint, hogy stabil NB II-es csapattá váljunk. Hogy mit hoz a jövő? Azt még nem tudni, a foci kiszámíthatatlan, bármi megtörténhet.

szöveg, fotó: Duna Aszfalt TVSE