Hazatértem Bács-Kiskun megyébe

Gréczi Gábor (1993.05.03.) rutinos szélső, aki a Nyíregyháza Spartacus FC csapatától igazolt a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE gárdájához.

Milyen klubokban szerepeltél eddig?

Kecskeméten kezdtem el focizni, később ott, a megyeszékhelyen mutatkozhattam be a magyar élvonalban. Szerepeltem a Budapest Honvéd utánpótlásában is, majd visszatértem Kecskemétre, onnan a Siófok csapatába, majd a Nyíregyházához igazoltam, most pedig Tiszakécskén futballozhatok.

Mennyire ismerted korábbról a tiszakécskei labdarúgást?

Voltak ismereteim a kécskei fociról, hiszen Kecskeméten fociztam, Izsákról származom. Figyelemmel követtem a tiszakécskei labdarúgás újbóli felemelkedését.

Abban a döntésemben, hogy Tiszakécskére igazolok közre játszott az, hogy így hazatérhettem Bács-Kiskun megyébe és a családom, barátaim, ismerőseim közelében lehetek.

 Mik az eddigi tapasztalataid a Duna Aszfalt TVSE kötelékében?

Nagyon jó közösségbe kerültem. Gyorsan beilleszkedtem, ami nem volt nehéz, mivel jó pár embert ismertem a csapatból. Ráadásul Szabó Istvánt és Virágh Ferencet is jól ismerem még a kecskeméti időkből.

Tavaly a nyíregyháziakkal már a Merkantil Bank Ligában (NB II) szerepeltél, így jó rálátásod lehet arra, hogy milyen erős ez a bajnoki mezőny. Mire lehet itt képes ez a kécskei csapat?

Nehéz ezt előre meghatározni, mert nagyon sok hasonló képességű csapat van ebben a bajnokságban. Úgy gondolom, hogy négy-öt csapat emelkedik ki, a többi véleményem szerint bárhová odaérhet. Az elmúlt szezonban szerintem voltak a mostani kécskeinél gyengébb csapatok, akik az első tízben végeztek, de voltak olyanok is, akiknek erősebb keretük volt nálunk, mégis a kiesés ellen küzdöttek. A bajnokság közben minden kiderül.

Pályára léptél azon a mérkőzésen, amikor tavaly a Nyíregyháza kiejtette a Tiszakécskét a Magyar Kupából?

Igen, játszottam és gólt is sikerült rúgnom a Tiszakécskének. Remélem, hogy idén fordított helyzetben is sikerül majd betalálnom.

szöveg, fotó: Duna Aszfalt TVSE