Az elmúlt két szezonban összesen 37 gólt szerzett új igazolásunk

Károly Bálint (1993.01.12.) elmúlt szezonbeli, nagy NB III-as riválisunktól, a PMFC-től igazolt a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE gárdájához.

Hol futballoztál eddig?

A labdarúgást Zalaegerszegen kezdtem el, ott nevelkedtem, majd a Puskás Akadémiához kerültem, ahol végigjártam a ranglétrát. Felkerültem a nagy csapatba és bemutatkozhattam az NB I-be. Ezután kétszer kölcsönbe kerültem, egyszer Békéscsabára, majd vissza a ZTE-hez, utána az NB II-es Sopron következett, majd két szezon a Pécsi MFC-ben.

Akkor testközelből élhetted át a PMFC és a Duna Aszfalt TVSE bajnoki címért vívott küzdelmét. Milyennek láttad a tiszakécskei bajnokcsapatot az ellenfél játékosaként?

Nagyon egységes csapat benyomását keltették a tiszakécskeiek. Ennek köszönhetően tudták megnyerni a bajnokságot. Most az edzőtáborban kezdtem meg a közös munkát a kécskei csapattal. Itt még inkább érzem ezt az egységet. Az új csapattársaim egyébként befogadóak, mindenki rendes velem.

Szélső támadó játékos vagy, hogy ment az elmúlt szezonokban a gólrúgás?

A tavalyi szezonban tizenkettőt, előtte pedig huszonötöt lőttem.

Mire lehet képes szerinted a Duna Aszfalt TVSE az NB II-ben?

Nagyon nehéz ezt előre meghatározni, véglegesen még le sem zárultak az átigazolások. Az első pár meccs majd megmutatja, hogy milyen is ez a mezőny.

Személyes céljaid a labdarúgásban?

Minél magasabb osztályban szeretnék játszani.

szöveg, fotó: Duna Aszfalt TVSE