Senkit ne tévesszen meg a Monor jelenlegi helyezése a tabellán

A BSS Monor elleni bajnoki előtt Szabó István, a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE vezetőedzője nyilatkozott a tiszakecskefoci.hu-nak:

Nagyon komoly munkával telt el számunkra ez a két hét. Örülök neki, hogy három új játékossal is erősödött a keret. Sváb Dani külföldi tapasztalattal és NB I-es múlttal felvértezve jött. Igaz, van némi mérkőzéshiánya, de ő ezt a rutinjával hamar pótolni fogja. A másik érkező Horváth Adrián, akit már rég óta szerettünk volna leigazolni, ő is NB I-es és NB II-es múlttal rendelkező, komoly szűrő középpályás. Aleksa Broceta 2000-es születésű, fiatal labdarúgó. Neki még fejlődni kell, de nagyon ígéretes és hosszú távon szeretnénk vele együttműködni. Nagyszerű alkat, keményen dolgozik, látunk benne komoly perspektívát. Eljön majd az ő ideje is.

Szép feladat volt az elmúlt napokban az új labdarúgók beépítése. Emellett természetesen a Monor ellen készültünk. Egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk. Köztudott, hogy az MTK-val fuzionáltak, Pesten játsszák a bajnoki meccseket. Rendkívül jó, fiatal játékosokat sikerült igazolniuk. Szinte kivétel nélkül mindegyik korosztályos válogatott. Ott van Bori Gábor is, aki volt felnőtt válogatott. Vele Kecskeméten dolgoztam együtt, jól ismerem, győztes típus, nagyon jól passzoló játékos. A Monor játékában megjelennek a tipikus MTK-s jellemzők; rövid passzos kombinatív játék, gyors szélsőkkel, s van egy olyan centerük, aki vezeti a góllövő listát hét góllal. Ennek ellenére mögöttünk vannak a tabellán. Hozzá teszem, ebben a periódusban még nem szabad annyira a tabellát nézegetni. Ők rendkívül szoros, gól gazdag meccseket játszottak, amelyekből nem jól jöttek ki. 13 gólt kaptak, viszont 12-őt rúgtak is. Ez mutatja a támadójátékuk erejét. Készültünk erre, feltérképeztük a gyenge pontjaikat. Szeretnénk ponttal vagy pontokkal távozni Budapestről.

Duna Aszfalt TVSE