Továbbjutásnak örülhettünk a Magyar Kupában

A 32 közé kerülés volt a tét a Magyar Kupában október utolsó napján. A Duna Aszfalt TVSE az NB III-as FC Dabas otthonában szerezte meg a győzelmet és a továbbjutást.

IMG_7307

A dabasi mérkőzés nagy kécskei fölénnyel indult. Az első fél órában jóformán végig az ellenfél térfelén futballozhattak Csákiék. A percek békésen csordogáltak, a nap sütött, tavaszias idő volt, az idegenbe ellátogató kécskei szurkolók úgy voltak vele, hogy bármelyik pillanatban jöhet az első kécskei gól. Aztán a 37. percben Gréczi Gábor megkapta második sárga lapját is egy durva szabálytalanság után. A szituációt követően kisebb tömegjelenet alakult ki a pályán. A dulakodásnál a rendezők és a dabasi edző is a pályán próbálták csitítani a kedélyeket. Innentől kezdve elmúlt a barátságos labdázgatás, paprikásabb lett a hangulat. A kiállítás ellenére csapatunk mezőnyfölényben maradt.

IMG_7276

A második félidőt is jobban kezdtük és az 50. percben Kalmár remek beadása után a középen érkező Kirchner előtt már csak úgy tudott labdához érni egy dabasi játékos, hogy a saját kapujába sodorta a játékszert. 0 – 1.

Az emberelőnyben játszó dabasiak próbáltak ritmust váltani, de komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani. Csapatunk magabiztosan védekezett, s kontrából többször veszélyeztetett.

IMG_7317

A lényeg, hogy győztünk, s bejutottunk a következő körbe. Nem mellesleg ez volt a kilencedik veretlen mérkőzésünk zsinórban! A dabasi meccsre a munkanap és a korai kezdési időpont ellenére sokan ellátogattak Tiszakécskéről, le a kalappal a szurkolók lelkesedése előtt is.

2018.10.31. Magyar Kupa 7. forduló

FC Dabas – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 0 – 1 (0 – 0)

Dabasi Sporttelep, 400 néző, vezette: Zierkelbach Péter

FC Dabas: Sebestyén- Molnár S., Molnár P.(Kiss), Csendes, Sándli, Erős(Sárközi), Crkvenjakov(Takács), Csepregi, Fritz, Eördögh, Seregy

Duna Aszfalt TVSE: Helesfay- Benkó, Csáki, Ludánszki, Polyák, Szabó L., Stoiacovici(Oláh), Gréczi G., Kirchner(Kocsis), Juhász, Kalmár(Puskás)

gól: Molnár S. (ög.), kiállítva: Gréczi G.

IMG_7329

A mérkőzést követően Szabó István, a Duna Aszfalt TVSE labdarúgócsapatának vezetőedzője értékelte a látottakat:

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, aztán az a butaság, amit a Gréczi Gabi vétett az egész taktikai elképzelésünket felborította. A szünetben rendeztük a sorokat. A második félidőben nagyon taktikusan játszottunk és gólt is sikerült szereznünk. Nagyon zártak voltunk, az ellenfélnek létszámfölényben csak egy helyzetet sikerült kialakítania. Megtudtuk valósítani azt, amit a bajnokságban is többször, hogy kapott gól nélkül is le tudjuk hozni a mérkőzést. Sajnos, lett több sérültünk is, aminek nem örülök. Az viszont örömteli és szép siker, hogy bejutottunk a 32 közé. Kíváncsian várjuk a sorsolást.

 Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TVSE

fotók: Szentirmay Tamás