A Duna Aszfalt TVSE csapata hátrányos helyzetű gyermekeken segített

A Duna Aszfalt TVSE labdarúgó csapata december 13-án, csütörtökön látogatott el a Móricz Zsigmond Általános Iskola Eltérő Tantervű Tagozatára és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat rendezvényére az Arany János Művelődési Központba. A jótékonysági akciót a keret játékosai kezdeményezték.

Az eseményről Kislőrincz György, a Tiszakécskei Labdarúgó Club ügyvezetője nyilatkozott:

6

Az év végi ünnepekre való tekintettel a Duna Aszfalt TVSE labdarúgó csapata kötelességének érezte, hogy segítsen valamilyen formában, a nehezebb sorsú tiszakécskei gyermekeken. Szociális érzékenységét a csapat korábban már többször is bizonyította. Ezért már két hete terveztük ezt az akciót. Ennek keretében a játékosok és a klub dolgozói különféle ajándékokat hoztak magukkal, amelyeket a gyerekeknek kívántak átadni, továbbá összegyűjtöttek egy jelentős összeget, amelyből alapvető élelmiszereket, gyümölcsöket és különféle édességeket és karácsonyi hangulatú finomságokat vásároltak az Eltérő Tantervű Iskola diákjai és a Családsegítő Szolgálat által a művelődési központba meghívott gyermekek számára.

2

Nem véletlenül látogattunk el az ókécskei iskolába, hiszen láttuk az ottani diákok sporteredményeit, akaraterejüket és ez a fajta elszántság, hit rendkívül közel áll hozzánk. Varga Balázs igazgató úr előadásán pedig megdöbbenve szembesültünk a fiatal életek viszontagságaival kapcsolatban. Az a munka, amivel ezeket a gyerekeket felkészítik a nagybetűs éltre, rendkívüli kitartást igényel a pedagógiai, gyógypedagógiai tanáraiktól.

3

Mind az iskola, mind pedig a családsegítők munkája és annak pszichológiai ereje irigylésre méltó. Szerencsére sikerült a gyerekeket jókedvre deríteni és emlékül hagytunk aláírt csapatképeket, zászlót, fejlesztőjátékokat. NB II-es csapatként az ország figyelme már elég erősen szegeződik ránk, ezért szükségét éreztük annak, hogy segítsünk, és úgy gondolom, hogy ezt a jövőben is megismételjük majd. Mindenesetre tavasszal a stadion lelátóin is köszönthetjük az őszinte biztatásukat.

4

Ezzel a cselekedetünkkel szeretnénk másoknak is felhívni a figyelmét ezekre a gyermekekre, hogy ők is nagyobb nyilvánosságot kapjanak, s ne csak így karácsonykor. Ha lesznek mások is, akik segítenek majd ilyen módon, akkor elértük a célunkat.

5

7

szöveg, fotók: Duna Aszfalt TVSE