Nem sportpályára való jelenet árnyékolja be a mai mérkőzést

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában a Duna Aszfalt Tiszakécske VSE labdarúgó csapata a Credobus Mosonmagyaróvár gárdáját fogadta. Az 1-1-es eredménnyel véget érő bajnoki sajnos egy csúnya faultról és annak következményéről marad emlékezetes.

Régen várt hazai bajnoki összecsapásnak lehettünk szemtanúi vasárnap a Sportcentrumban. A hideg ellenére sokan kilátogattak a meccs helyszínére. Jó volt újra focit nézni hazai pályán. Még akkor is, ha nem a játék szépsége, inkább a küzdelem dominált.

A 29. percben jött el az első fordulópont. Dr. Kardos Norbertet egy rossz ütemű becsúszás után azonnal kiállította Szilágyi Sándor játékvezető. Talán túlzó volt a szigor. Ekkor még nem volt benne a meccsben a kiállítás. Valószínűleg érezhette ezt a játékvezető sporttárs is, hiszen hamarosan második sárgával leküldött a pályáról egy vendég labdarúgót is. Czár Richárd mehetett zuhanyozni.

A második játékrészben már mezőnyfölényben futballozott a Duna Aszfalt TVSE. Számos helyzetet dolgozott ki Szabó István csapata. A fölény a 49. percben érett góllá. Mihály Dávid megpattanó lövése talált utat a kapu közepébe. 1 – 0. A gól után tovább jöttek a kécskei helyzetek, sajnos nem sikerült bevinni a döntő találatot.

Inkább kaptunk volna ki, csak ez ne történt volna meg

Ellenben a 60. percben Vágó Levente, a Mosonmagyaróvár 16-os számú játékosa bevitt egy könyököst Batizi-Pócsi Balázsnak. Csatárunk egyből a földre rogyott. A játékvezető itt teljesen jogosan mutatta fel azonnal a piros lapot. Rémisztő jelenet volt. Batizi-Pócsi szája nagyon vérzett, s már jött is hordágy érte, helyette a pályára pedig Puskás Zoltán állt be. A rossz hírek futótűzként terjedtek szét azonnal a Sportcentrumban; Balázst kórházba kellett szállítani, s a foga is kitört.

Nem szívesen írja le ezt az újságíró, de most fontosnak érzem, bízva az eltiltás arányos mértékében: Batizi-Pócsi Balázs egyik fogát a meccset követően találta meg a pályán egy labdaszedő kissrác, s hozta be az orvosi stábhoz.

Vissza a meccshez! A sérülés után csapatunk nem tudott visszatérni az addigi fordulatszámra. Az emberhátrányban lévő óváriak, minden erejüket mozgósították, s a hosszabbításban, egy pontrúgást követően kiegyenlítettek. 1 – 1. Forgács András fejese egy pontot ért Tóth András csapatának.

Batizi-Pócsi Balázsnak mielőbbi gyógyulást kívánunk lelkileg és fizikailag is!

Csapatunk legközelebb egy hét múlva, Budaörsön lép pályára.

2019.02.10. Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 400 néző

vezette: Szilágyi Sándor

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE – Credobus Mosonmagyaróvár 1 – 1(0 – 0)

Duna Aszfalt TVSE: Molnár- Huszti, Csáki, Dr. Kardos, Sváb, Kocsis, Gréczi G.(Gréczi M.), Horváth, Tölgyesi, Mihály(Kirchner), Batizi-Pócsi(Puskás)

Credobus Mosonmagyaróvár: Somogyi- Forgács, Németh, Eszlátyi(Nagy), Jelena, Vágó, Winkler(Kovalovszki), Gálfi, Kozma, Czár, Szabó(Debreceni)

gól: Mihály ill. Forgács

kiállítva: Dr. Kardos, ill. Czár, Vágó

Vezetőedzői nyilatkozatok:

Szabó István (Duna Aszfalt TVSE): Nem úgy indult ez a mérkőzés, hogy három kiállítás is lesz benne. Véleményem szerint az utolsó a Batizi-Pócsi ellen elkövetett fault, egyértelműen az volt. Nagyon súlyos sérülést szenvedett. A fogai kitörtek, s ennek a hatása alatt is vagyunk. Sokkal több helyzetünk volt, mint a vendégcsapatnak, az tény, hogy 1-0 után nem tudtuk lezárni a meccset. A hosszabbításban ilyenkor benne van Murphy törvénye. Befejeltek egy szélről beívelt labdát. A sérülésig kontroláltuk a meccset, sajnos közelről láttuk az esetet, ez megviselte a fiúkat. Azt le kell szögezni, hogy a mérkőzés eredményénél fontosabb játékosunk egészsége. Csalódottak vagyunk, mert elvesztettünk két játékost; Kardost piros lapja, Batizit sérülése miatt, s most a Magyar Kupával és a bajnoksággal nehéz sorozatba megyünk bele. Holnap számba vesszük a dolgokat, most az a legfontosabb, hogy játékosunk egészsége felől érdeklődjünk.

 

Tóth András (Credobus Mosonmagyaróvár): Nagyon nehéz mérkőzés volt. Először is szeretnék jobbulást kívánni a Kécske megsérülő játékosának. Remélem, hogy nem lett komoly baja.

Mi az első félidőt szinte átaludtuk. Sokkal jobb volt a Kécske, jobban szervezték a játékot. A kiállítások után kezdtünk felébredi és minden mindegy alapon futballozni. Emberhátrányban is komoly veszélyt jelentettek támadásaink. Azt azonban el kell ismerni, hogy a hazaiak 1-0 után eldönthették volna a meccset. Ekkor volt két-három hatalmas helyzetük. Mivel nem így alakult, úgy érzem megérdemeltük az 1 pontot.

 

Továbbra is Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TVSE

forrás: Kécskei Krónika

fotók: Szentirmay Tamás