Futballünnep a Tisza-partján: Jön a Honvéd!(frissült)

Tizennégyszeres magyar bajnok, hétszeres kupagyőztes, Puskás Ferenc és Détári Lajos egykori klubja, a Budapest Honvéd játszik holnap tétmeccset a Tisza-partján.

A Duna Aszfalt TVSE labdarúgó csapata számára jelenleg a bajnokság prioritást élvez, ennek ellenére a Magyar Kupa nyolcad döntője a legendás Budapest Honvéd ellen egy olyan lehetőség, amiről lehet, hogy húsz év múlva is beszélnek majd a tiszakécskei sportbarátok.  Nyilván külön motivációdra ilyenkor egy labdarúgónak sincs szüksége? – kérdeztük Szabó Istvánt, csapatunk vezetőedzőjét.

A labdarúgóknak és az egész stábnak sem kell külön motiváció. A bajnokság rendkívül fontos, de, aki ismer, az tudja, hogy a Magyar Kupa a szívügyem. Soha nem fogom elfelejteni, amikor 2011-ben a KTE pályaedzőjeként megnyertem a csapattal a Magyar Kupát. Érdekesség, hogy annak a kupagyőztes kecskeméti keretnek Tölgyesi Viktor is tagja volt.

A Honvéd a magyar labdarúgásban óriási név. Nem titkolt céljuk a fővárosiaknak, hogy ezúttal is kilépjenek a nemzetközi porondra, s ez a törekvésük a kupagyőzelemmel is teljesülhet. Annyira erős a keretük, hogy bárhogyan is állnak fel Kécskén, nehéz feladat elé állítanak minket. A vezetőedzőjük és segítője a lelátóról figyelte a csapatunkat a Budaörs elleni bajnokin.

Szeretnénk olyan eredményt elérni az első mérkőzésen, hogy a jövő heti Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezendő visszavágón is legyen még esélyünk a továbbjutás kiharcolására. Szeretnénk felborítani a papírformát. A Honvéd honlapján már ,,apa-fia” párharcként aposztrofálják az összecsapást. Én azonban hangsúlyozom, hogy ez nem erről szól. Bár legkisebb fiam is pályára léphet ellenünk, itt most a Tiszakécske és a Honvéd találkozik egymással.

Sajnos, Batizi-Pócsi Balázs mellett, Nyilas Elek is hosszabb időre harcképtelenné vált, akik azonban egészségesek, készen állnak a játékra.

 

Szurkolói információk:

Tájékoztatjuk a szurkolókat, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel, a mérkőzésre hozzák magukkal a lakcímkártyájukat és fényképes, személyazonosításra alkalmas igazolványukat!

Az időpontról:

A Magyar Labdarúgó Szövetség egy korai és egy esti időpontot adott meg a mérkőzések megrendezésére a kluboknak.

A Városi Sportcentrum jelenlegi világítása sem az MLSZ, sem a TV közvetítések kritériumainak nem felel meg, így nekünk csak a korábbi időpont lehetett opció. Jó hír, ugyanakkor, hogy tavasszal sor kerül a stadion világításának a korszerűsítésére, aminek köszönhetően nyártól már villanyfényes mérkőzéseket is rendezhetünk.

Látogassunk ki minél többen a mérkőzésre és szurkoljunk a tiszakécskei csapatnak! Zúgjon a Hajrá Kécske!

fotó forrása: honvedfc.hu

Duna Aszfalt TVSE