Büszkék lehettünk a kécskei színekre

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján csapatunk 1-1-es döntetlent játszott a Budapest Honvéddal az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, s bár kiesett NB I-es riválisával szemben, az utolsó pillanatokig benne volt a meccsben a tovább jutásunk lehetősége. A mérkőzésről mindent elmond az, hogy a kécskei csapat még a Honvéd szurkolók elismerését is kivívta.

Megérte: Elutazni a Pestre és átélni ezt a futballélményt. Látni azt, ahogy egy 12 ezres kisváros labdarúgó csapata időhúzásra kényszeríti a Budapest Honvédot és bátran játszva, egy kiválóan megkomponált taktikát betartva futballozik az NB I jelenlegi negyedik helyezettjének ultramodern, ideiglenes otthonában. Megérte látni és főként hallani azt, ahogyan a kécskei szurkolók rázendítenek a szektorukban és tőlük zeng a stadion, s tették ezt több mint 90 percen keresztül.

Az egész csapatunk nagyot játszott, küzdött, mindenki bele adott mindent; Szabó Dávid: első labdaérintésből gól, kapufa, szenvedély. Ez a srác tavaly még a megye II-ben játszott! Csáki Robi: kőkemény védőmunka és parádés kapura lövés az utolsó pillanatokban, Kirchner: döbbenetes futómennyiség, Ludánszki: magabiztosság, határozottság… Lehetne tovább sorolni.

Az biztos, hogy szép emlékeket őrzünk majd erről a Magyar Kupa szezonról, s már várjuk a következő kiírást, hiszen akkor már még több rutinnal felvértezve vághatunk bele a küzdelmekbe.

Budapest Honvéd – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 1–1 (1–0)

Hidegkuti Nándor Stadion, 1579 néző, V: Szilasi Szabolcs (Szert Balázs, Varga Gábor)

  1. Honvéd: Horváth A. – Temesvári, Lovric, Skvorc – Bamba – Heffler T., Szendrei, Banó-Szabó (Gazdag, 60.), Kukoc – Májer (N’Gog, 66.), Danilo (Cipf, a szünetben)

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Helesfay – Benkó (Huszti A., 39.), Ludánszki, Csáki, Polyák – Stoiacovici (Mihály D., 64.), Horváth A. – Gréczi M. (Szabó D., a szünetben), Kocsis G., Kirchner – Puskás Z.

Gólszerző: Danilo (1–0) a 30., Szabó D. (1–1) a 46. percben

A mérkőzést követően a csapatok vezetőedzői értékelték a látottakat:

Szabó István (Duna Aszfalt TVSE):

Gratulálok a csapatomnak. A mai mérkőzésen kiváló teljesítményt nyújtottak. Mindennél többet mond, hogy a hazai szurkolók megtapsolták a fiúkat. Többet érdemeltünk volna a döntetlennél. Több nagy helyzetünk volt, kapufát is rúgtunk, a Honvéd kapusa nagyszerűen védett. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült tovább jutni. Azt láthatta mindenki, hogy a szívünket-lelkünket kitettük a pályára. Abban bízom, hogy ilyen játékkal megindulhatunk felfelé a tabellán a bajnokságban. Ebben a csapatban van akarat, tudnak küzdeni egymásért, a klubért. Gratulálunk a Honvédnak a tovább jutáshoz, további sok sikert nekik.

Nagyon jól esett a kécskei szurkolótábor buzdítása. Az elmúlt napon beszéltem a B-Közép néhány tagjával és arra kértem őket, hogy a meccseken végig buzdítsanak bennünket, ha egy-egy meccs után megérdemeljük a negatív kritikát, a lefújás után már lehet kritizálni minket. Fantasztikusan buzdítottak minket ezen a mérkőzésen és a csapat meg is hálálta ezt.

Supka Attila (Budapest Honvéd):

A tovább jutásnak örülünk, annak, hogy több fiatal játékos is lehetőséget kapott. Annak viszont nem örülök, hogy milyen teljesítmény volt mögötte. Az első félidő elfogadható volt, a másodikban a kapott gól után kapkodóvá vált a játékunk, pedig tartani kellett volna a labdát. Hiányzott a fiatalokból a rutin, ezért is kellet változtatni. Becseréltem a Gazdag Danit és az N’Gog-ot. Idővel majd a fiatalok is felvérteződnek ezzel a rutinnal.

Szabó Dávid (Duna Aszfalt TVSE):

Boldog vagyok, hogy ehhez a társasághoz tartozhatok. Ezen a mérkőzésen nagyon jól küzdöttünk egymásrét. Amit elvárt a stáb, azt végre hajtottuk. Úgy gondolom, hogy a helyzetkihasználáshoz kellett volna még egy kis plusz. Nekem is volt egy kapufám, Robinak a fejese és a lövése, sajnálom, hogy ezek nem mentek be. Összességében nagyon élveztem a játékot.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TVSE