Vereség Zalában

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában az egyik listavezető otthonába, Zalaegerszegre utazott labdarúgó csapatunk, s szenvedett 4-1-es vereséget.

Jól indult csapatunk számára a roppant nehéznek ígérkező zalai küldetés. A fiúk harcosan, összeszedetten futballoztak, s meg is szerezték a vezetést. Sváb gólja után azonban Lesjak gyorsan egyenlített. Ez az eredmény maradt a félidő végéig, s nem bánkódtunk volna, ha a hármas sípszó után is döntetlen az állás.

Nem így történt. A ZTE rákapcsolt a második játékrész elején. Sajnos, a második bekapott gól előtt több játékosunk közbeléphetett volna. Nem sikerült. Babati köszönte szépen a lehetőséget, meg is szerezte csapata második gólját. Innentől már nem találtunk vissza a korábbi összeszedett futballunkhoz, s a zalaiak tovább növelték előnyüket, s állították be végül a 4-1-es végeredményt.

A tényekhez hozzátartozik az is, hogy az eddig két fronton helyt álló csapatunkat sérülések és eltiltások is sújtják. Zalaegerszegre sérülés miatt nem tudott elutazni Nyilas Elek, Batizi-Pócsi Balázs, Károly Bálint és Benkó Bence, Horváth Adrián öt sárga lapja miatt nem játszhatott, Oláh Máté megbetegedett, Huszti András pedig az utánpótlás válogatottban való kötelezettségei miatt hiányzott.

Ennek tükrében is kértük Szabó Istvánt, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzőjét a mai mérkőzést követően, hogy értékelje a látottakat:

A mérkőzés első félidejében jól, stabilan játszottunk, még ha a hazai csapat meddő mezőnyfölényben is futballozott. A szünetben felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy a zalaiak meg fogják nyomni a második játékrész elejét, mégis ebben a periódusban kaptunk két gólt. Nagyon mérges vagyok, mert a második bekapott gólunk előtt több játékosunk sem tudott szerelni. Ezután már kijöttek a gondjaink. Nem múlt el nyomtalanul a szerdai meccs sem, kijött a fáradtság. Az pozitívum, hogy Szabó Dávid ezúttal kezdőként lépett pályára és élt is a lehetőséggel. Köszönjük szurkolóinknak is, hogy elkísértek minket ilyen messzire és a helyszínen biztattak minket, azonban ma meg kellett hajolnunk egy nagyobb tudású csapat előtt. Jó hír, hogy Horváth Adrián szerdán már játszhat. Nagyon fontos meccs lesz a Monor elleni összecsapás.

2019.03.03. Merkantil Bank Liga 26. forduló

ZTE FC – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 4–1 (1–1)

Zalaegerszeg, 1753 néző. Vezette: Pintér Csaba (Bertalan Dávid, Majer Gábor)

ZTE FC: Zöldesi – Bolla B., Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss M., Grumics (Kocsis G., 65.) – Gajdos, Barczi (Novák Cs., 71.), Babati (Gergényi, 78.) – Bobál G.

Duna Aszfalt Tiszakécske VSE: Molnár M. – Sirokmán, Kardos, Csáki, Kovács G. – Sváb, Szabó L. – Tölgyesi, Puskás Z. (Mihály, 54.), Polyák (Gréczi G., 60.) – Szabó D. Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Sváb (0–1) a 18., Lesjak (1–1) a 22., Babati (2–1) az 52., Babati (11-esből, 3–1) az 55., Gajdos (4–1) az 57. percben

Dobos Barna (ZTE FC, vezetőedző): Az első félidőben megpróbáltuk széthúzni a játékot, de a kécskeiek sokat futva remekül védekeztek. A térfélcserét követően viszont technikailag és a taktikai megoldásokban is réseket találtunk a védelmükben, melyeket sikerült gólokra váltani. Összességében megérdemelten nyertünk egy jól küzdő csapat ellen. (forrás:nso.hu)

Továbbra is Hajrá Kécske!

fotó forrása: zaol.hu

Duna Aszfalt TVSE