Hazahoztuk a három pontot Vácról

A Duna Aszfalt Tiszakécske VSE NB II-es labdarúgó csapata az utolsó előtti fordulóban Vácon mérkőzött, s győzött 1-0-ra.

Labdarúgó csapatunk nem asszisztált a váci ünnepséghez vasárnap délután. A Duna-parti klubnál ugyanis éppen a mai napon ünnepelték jubileumát a 25 évvel ezelőtt magyar bajnokságot nyerő Csank János vezette gárdának. Érdekesség, hogy abban a csapatban anno éppen Nyilas Elek, sportigazgatónk és Simon Antal, vezetőedzőnk is tevékeny részese volt a sikereknek. Ezúttal viszont már sportszerű ellenfélként tértek vissza Vácra, s az általuk vezetett Duna Aszfalt TVSE labdarúgó csapata nagy csatában győzedelmeskedett.

2019.05.12. Merkantil Bank Liga NB II, 37. forduló

vezette: Takács Tamás

Vác FC – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 0 – 1 (0 – 1)

Vác FC: Halasi- Hegedűs, Gyürki(Durso), Földi, Varga(Murai), Zsolnai, Sóron, Tóth, Görgényi, Szabó, Mátyás(Csillag)

Duna Aszfalt TVSE: Molnár- Oláh, Dr. Kardos, Ludánszki, Sváb, Kocsis, Tölgyesi, Stoiacovici(Sirokmán), Gréczi G., Kirchner(Károly)Puskás(Polyák)

gólszerző: Puskás a 15. percben

A mérkőzésről Simon Antal, a Duna Aszfalt TVSE vezetőedzője nyilatkozott:

A várakozásunknak megfelelően a váci csapat kombinatív játékkal rukkolt ki a mérkőzésen. A védelmüket feltolták a középpályáig. Mi erre számítottunk és mélységi indításokkal igyekeztünk meglepni őket. Az első félidőben ez többször is sikerült, s Puskás Zoltán révén megszereztük a vezetést, amely találat a későbbi végeredményt is jelentette. A második félidőben a Vác mindent egy lapra feltéve rohamozott, de védelmünk, élén Molnár Márkkal magabiztosan látta el feladatát.

A váci jubileum kapcsán megtartott találkozón jó volt találkozni a régi társakkal. A meccs utáni ünnepi összejövetelen mi nem maradtunk ott, indultunk haza a csapattal, hiszen holnap már lesz egy átmozgató edzése a keretnek.

Csapatunk győzelmével a 15. helyen áll a 20 csapatos pontvadászatban. Előtte éppen jobb gólkülönbséggel az a Dorog áll a 14. pozícióban, amely az utolsó fordulóban az ellenfelünk lesz a Sportcentrumban, így győzelmünk esetén biztosan tudnánk még egy pozíciót javítani.

Ebben a fordulóban a ligában a lényegi kérdések végére is pont került. A bajnok ZTE mellett feljutott a Kaposvári Rákóczi, még kiesett a Monor, a Mosonmagyaróvár és a Cegléd. Mi jövőre is az NB II mezőnyét erősítjük majd, de még ne szaladjunk ennyire előre, a Vác után vágjunk vissza az őszi vereségért a Dorognak is! Május 19-én 14.30-ra menjünk ki minél többen a Sportcentrumba a záró mérkőzésre, szurkoljunk csapatunknak a Dorogi FC ellen, zúgjon a Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TVSE

(képek: archív)