,,Minden áron gólra törni”- utánpótlás válogatottal erősítettünk

Tímári Norman (19) hatalmas lehetőségnek tartja azt, hogy Tiszakécskén, a Duna Aszfalt TLC berkeiben bizonyíthat. Új igazolásunk szeretné gólokkal segíteni csapatunkat.

Hol futballoztál eddig?

Kazincbarcikán kezdtem el a labdarúgó pályafutásomat, majd 11 évesen a Puskás Akadémiához kerültem, ahol hét évet töltöttem. 18 évesen igazoltam Ceglédre, majd egy fél év után a Kelen SC gárdájához csatlakoztam. Ez egy rövid, de nagyon sikeres időszak volt számomra, hiszen megnyertük a Budapest Kupát és a BLSZ I. osztályt. Most a nyáron jött a Tiszakécske ajánlata, ami meglepett, de nagyon örültem neki. Úgy érzem, hogy itt tudok fejlődni és minden adott ahhoz, hogy egy jó szezont zárjak.

Miért lepett meg a Duna Aszfalt TLC megkeresése?

Mivel a BLSZ I-ben játszottam, nem hittem volna, hogy NB II-es csapat fog utánam érdeklődni.  Számomra ez egy hatalmas lehetőség, hogy megmutassam, mire vagyok képes.

Igaz, hogy a BLSZ I-ben játszottál legutoljára, de a nevedet már ismerték a labdarúgás berkeiben, mivel te is tagja voltál a ,,Szoboszlai-féle” utánpótlás válogatottnak, ami szép sikereket ért el. Mesélnél erről?

Az U17-es Európa-bajnokságon szerepelhettem a válogatottal, akkor még a Puskás Akadémia játékosaként. Nagy öröm, hogy az U19-es elitkörön is ott voltam a nemzeti csapatban, akkor már a Kelen SC labdarúgójaként. Számomra nagyon nagy elismerés, hogy 15 éves korom óta szerepelhettem a korosztályos válogatottakban és továbbra is az a célom, hogy megkapjam a meghívót az U21-es magyar nemzeti csapatba is. Távlati célom, hogy a magyar felnőtt válogatottba is eljussak. Egy futballistának az a legnagyobb büszkeség, amikor a hazáját képviselheti a címeres mezben.

Hogy tetszenek a Duna Aszfalt TLC berkeiben tapasztalható körülmények és a település?

A pályáknak a minősége nagyon jó, a stadion is kiváló és a csapat is kezd összeállni, nagyon jó edzések vannak, biztos vagyok benne, hogy eredményes lesz a felkészülésünk. A települést még nem ismerem, de minden nap többet látok és többet fogok megtudni róla. Az biztos, hogy nyugodt környezet, ahol lehet a futballra koncentrálni, nekem pedig ez az elsődleges, hiszen minden nap teljesíteni kell, akár edzésen, akár a mérkőzéseken.

Nagyon szeretnének a szurkolók egy igazi gólvágót látni kécskei mezben. A csatárok teljesítményére mindig nagyobb fókusz esik a drukkerek részéről. Mit gondolsz erről?

Minden áron való gólra törekvés. Ez a célom a pályán. Nagyon jó szezont szeretnék, amiben eredményes vagyok, gólokat lövők és gólpasszokat adok. Segíteni szeretnék a csapatnak. Tudom, hogy egy csatárt elsősorban a góljai jellemeznek, erről fognak megítélni a szurkolók. Tudok a szélén és centerként is játszani, azt majd a mester dönti el, hogy hol számít rám.

Duna Aszfalt TLC