Jó meccsen győzött a Vasas

Sok néző előtt, igazi futballhangulatban játszott élvezetes meccset a Duna Aszfalt TLC és a Vasas FC. Sajnos, a három pontnak a budapestiek örülhettek, miután 3-1-re győztek a Tisza partján.

Több mint 1000 sportbarát volt kíváncsi a Duna Aszfalt Tiszakécskei LC és a Vasas FC bajnoki mérkőzésére, a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában. Akik kilátogattak egy hajtós, jó iramú meccset láthattak, sok helyzettel. Ezekből a helyzetekből a Vasas többet használt ki, így megérdemelten nyert. A piros-kékek rutinos játékosai eldöntötték a három pont sorsát. Ennek ellenére a mi gárdánkban is voltak jó teljesítmények: Varga Ádám szenzációs bravúrokat mutatott be, Nyilas Elek kapásból lőtt gyönyörű gólt és Preklet Csaba is határozottan futballozott, emellett minden játékosunk derekasan kihajtotta magát.

A két szurkolótábor sportszerűen szurkolt, így igazi futballélményben lehetett része a kilátogatóknak.

2019.08.25. Merkantil Bank Liga 5. forduló

Duna Aszfalt Tiszakécskei LC – Vasas FC 1–3 (0–2)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 1100 néző. Vezette: Molnár Attila (Buzás Balázs, Farkas Balázs)

Duna Aszfalt TLC: Varga Á. – Oláh M., Kardos, Preklet, Sváb – Szuhodovszki, Tölgyesi, Kocsis G. (Gréczi G., a szünetben), Nyilas, Kirchner (Puskás Z., 78.) – Zádori (Tímári, 66.)

Vasas FC: Rados – Terbe, Viczián, Tóth B., Lakatos Cs. (Szivacski, 66.) – Hinora (Balajti, 8.), Hajdú Á. – Kovács M., Szatmári L., Király B. (Gál M.,77.) – Birtalan B. Vezetőedző: Szanyó Károly

Gólszerző: Birtalan B. (0–1) a 28., Birtalan B. (0–2) a 42. Nyilas (1–2) a 49., Balajti (1–3) a 88. percben

 

A mérkőzés után a két gárda vezetőedzői értékelték a találkozót:

 

Simon Antal (Duna Aszfalt TLC): Úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést játszottunk az NB I-be igyekvő Vasassal. Kétgólos előnyt nem lehet adni egy ilyen szintű csapatnak. Véleményem szerint az első félidőben két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Mégis sikerült visszajönnünk a meccsbe, voltak ziccereink. Megszereztük a szépítést, de nem jött rá a második gólunk. A harmadik gólnál már kinyíltunk, hiszen mindent egy lapra feltéve támadtunk. A Vasas lekontrázott minket. A csapat megtette, amit kellett. Tanulnunk kell a hibáinkból és ezeket javítva menni tovább.

Szanyó Károly (Vasas FC): Egy küzdelmes mérkőzés volt, ahol egy jól szervezett csapat ellen játszottunk. Megleptük őket azzal, hogy nem támadtunk le agresszíven, hanem egy kicsit visszaálltunk a saját térfelünkre, s abból próbáltunk kontrákra építeni. Ha jobban összpontosítunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Igaz, a Kécskének is voltak helyzetei. 0-0-nál pl. ajtó-ablak helyzetet rontottak. Összességében elégedett vagyok. Nagyon örülök a győzelemnek. Nagyon kellett már egy ilyen kiszenvedett siker, s bízom benne, hogy most már rátértünk a helyes útra.

A bajnokság szerdán folytatódik a 6. fordulóval. Csapatunkra újra kemény ellenfél vár, a Nyíregyháza Spartacus FC otthonában vizitálunk. Szóljon akkor is a Hajrá Kécske!

Továbbra is Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC

(fotó: Vasas FC hivatalos honlap)