Bravúros győzelem a ,,keleti fronton”

Labdarúgó csapatunk a 6. fordulóban Nyíregyházán vizitált, ott ahol egy csapatnak sem könnyű eredményesnek lenni. Simon Antal együttese nagyot küzdött ezúttal is és most a három bajnoki pontnak is örülhetünk.

A Vasas elleni bajnoki után, ezúttal is több mint 1000 ember előtt játszhatott csapatunk. Nyíregyházán osztálytól, formától függetlenül, hagyományosan nehéz dolga van az aktuális vendég csapatnak. Így volt ez most is, a kécskei labdarúgóknak bele kellett adni mindent ahhoz, hogy eredményesek legyenek.

Érdekesség, hogy két büntetőt is ítéltek csapatunk ellen. Egyszer mellé rúgta az ítélet végrehajtója, még a másik lehetőségnél Varga Ádám mutatott be bravúrt. Kapusunk meccsek óta kirobbanó formában véd, ami rendre beszédtémát ad szurkolóinknak. Ha így megy tovább újabb közönségkedvenc ,,születik” a Tisza partján. Természetesen azonban az ő jó teljesítményéhez az előtte védekező csapat is maximálisan hozzájárul. Jól működik a stratégia, amit Simon mester kitalált, s látszik, hogy van a csapatban még fejlődési potenciál.

Apropó 1000 néző. A hétvégén újabb legendás futballklub, a 23-szoros magyar bajnok MTK Budapest érkezik. Bízhatunk abban, hogy akkor is sikerül futballünnepet varázsolni a Sportcentrumba. Látogassunk ki minél többen a meccsre és szurkoljunk a fiúknak!

2019.08.28. Merkantil Bank Liga NB II. 6. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC – Duna Aszfalt Tiszakécskei LC 1–2 (0–0)

Nyíregyháza, 1150 néző. Vezette: Lovas László (Albert István, Belicza Bence)

Nyíregyháza Spartacus FC: Jova – Szvedjuk, Fodor F., Végső, Farkas M (Rezes, 41.) – Szinanovics (Tóth B., 60.), Polényi G., Cenaj, Kovács N. (Sztaroszta, a szünetben) – Kártik, Hornyák.

Duna Aszfalt TLC: Varga Á. – Preklet, Csáki R., Ludánszki B. – Oláh M., Kirchner (Gréczi G., 60.), Kocsis G., Tölgyesi, Fabio – Nyilas E. (D’Urso, 72.), Szuhodovszki (Tímári, 60.)

Gólszerző: Preklet (0–1) a 61., Hornyák (1–1) a 67., Kocsis G. (1–2) a 74. percben

Vezetőedzői értékelések:

Zoran Szpisljak (Nyíregyháza Spartacus FC): Csapatunk nem tett eleget ahhoz, hogy ezt a mérkőzést megnyerje, ráadásul két tizenegyest is kihagytunk. A Békéscsaba elleni győzelem után magasabb szintű játékot vártam, de néhány játékos teljesítménye nem érte el az NB II-es szintet. (forrás: nso.hu)

Simon Antal (Duna Aszfalt TLC): Nagyon fontos volt, hogy három vesztes meccs után pontot vagy pontokat szerezzünk. Nagyon örülök neki, hogy három pont lett belőle.

Szép volt fiúk! Hajrá Kécske!

Duna Aszfalt TLC

(fotók forrása: szon.hu/Dodó Ferenc)