Adományokkal érkeztek az ebrendészeti telepre labdarúgóink

A Tiszakécskei Ebrendészeti Telepre látogatott el jótékony céllal a Duna Aszfalt Tiszakécskei LC NB II-es labdarúgócsapata december 4-én.

Bevíz Ágnes, az ebrendészeti telep önkéntese köszöntötte az NB II-es csapat vezetőit, labdarúgóit szerdán délután. Az ebtelep a Városgondnokság égisze alatt működik a településen, emellett több önkéntes is áldozatos munkával járul hozzá ahhoz, hogy a kutyák minél jobb körülmények között élhessenek és minél hamarabb gondoskodó gazdára találjanak.

A keret tagjai kutyaeledellel bőségesen felszerelkezve érkeztek meg a helyszínre, először megtekintették a négylábúakat, majd szinte mindenki sétálni indult a telep körül egy kiválasztott kutyával. Az ebek nagyon örültek a sétáltatásnak és a simogatásnak.

Labdarúgóink közül többeket megszólaltattunk a látogatás apropóján:

Erdélyi Botond: Szívesen jöttem ki a telepre, hiszen az egész családomban nagyon szeretjük az állatokat. Van otthon két fehér szőrű pulikutyánk. Nagyon sajnálom ezeket a kutyákat, amelyek itt élnek a telepen, remélem, hogy sikerül nekik gazdát találni.

Csáki Róbert: Fontosnak tartom ezt a kezdeményezést. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a sporttal keressük a pénzünket, ezért is tartom fontosnak, hogy részt vegyünk jótékonysági kezdeményezéseken, nemcsak itt az ebrendészeti telepen, hanem máshol is.

Otthon négy kutyánk van, nagyon szeretem az állatokat és örülök neki, hogy eljöttünk ide.

 

Kirchner Krisztián: Ezt a beagle keverék kutyust még én találtam tavaly a Szentkirályi úton. Megálltam és felvettem. Csont és bőr volt és hányás gyötörte. Sajnos még műanyag is volt a hányásában. Megitattam és elvittem egy állatorvoshoz, aki beadta neki a szükséges oltásokat. Itt Tiszakécskén sajnos nem tudtam megtartani, hiszen rendszeresen hazautazom. Felvettem a kapcsolatot Bevíz Ágnessel és kihoztam ide a telepre a kutyát. Remélem, sikerül neki gondoskodó gazdát találni.

Duna Aszfalt TLC